ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΥΟ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Τελευταία νέα

Αντιδρούν οι κάτοικοι Ζερβοχωρίου, Προδρομίου, Χόϊκας και Γλυκής, στην εγκατάσταση δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή – Στη Βουλή το θέμα από τον Μ. Κάτση

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με τις ανησυχίες και τις αντιδράσεις των κατοίκων αλλά και προέδρων των τοπικών κοινοτήτων του Ζερβοχωρίου, του Προδρομίου, της Χόϊκας και της Γλυκής, του Δήμου Σουλίου, για την επικείμενη εγκατάσταση δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή.
Στην αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, επισυνάπτεται υπόμνημα των κατοίκων και των προέδρων των εν λόγω τοπικών κοινοτήτων, προς τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, με το οποίο εκφράζουν την αντίθεση τους στην επικείμενη εγκατάσταση των δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, δίπλα ακριβώς από τον οικισμό της Χόικας και του Ζερβοχωρίου αντίστοιχα. Στο υπόμνημα τίθεται μία σειρά ερωτημάτων, που απαιτούν απαντήσεις από τους αρμόδιους φορείς.

Ακολουθούν το πλήρες κείμενο της Αναφοράς όπως κατατέθηκε, καθώς και η επισυναπτόμενη επιστολή των κατοίκων της περιοχής:
Αναφορά
Για τον κ. Υπουργό

• Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Αντιδράσεις των κατοίκων Ζερβοχωρίου, Προδρομίου, Χόϊκας και Γλυκής, του Δήμου Σουλίου, σχετικά με επικείμενη εγκατάσταση δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα

Κατατίθεται προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως αναφορά, το από 17/02/2021 υπόμνημα των κατοίκων και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, του Ζερβοχωρίου, του Προδρομίου, της Χόϊκας και της Γλυκής, που ανήκουν στο Δήμο Σουλίου, το οποίο απευθύνεται προς τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, και στο οποίο εκφράζουν την αντίθεση τους στην επικείμενη εγκατάσταση δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, στην περιοχή.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση του εγγράφου και την ενημέρωσή μας για τις δικές σας ενέργειες

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2021

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares