ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: ΟΚΤΩ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τελευταία νέα

Οκτώ μέρες απομένουν ώσπου να λήξει η προθεσμία για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας: Στο υπουργείο Οικονομικών δηλώνουν πως δεν θα δοθεί νέα παράταση, ενώ φροντίζουν να κρατούν… αποστάσεις από τα σενάρια περί πιθανής έκπτωσης στα τέλη κυκλοφορίας λόγω του lockdown.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν «ψαλίδι» στα τέλη κυκλοφορίας, δεδομένου ότι χιλιάδες οχήματα έχουν τεθεί σε αναγκαστική «ακινησία» εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων: Μάλιστα κάποιοι μιλούν και για συγκεκριμένες προτάσεις σύμφωνα με τις οποίες θα μπορούσε να γίνει συμψηφισμός μέρους της αξίας των τελών με άλλες οφειλές των ιδιοκτητών τους στην εφορία (με βάση το ΑΦΜ στο οποίο είναι καταχωρημένα τα οχήματα). Ανώτερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δηλώνουν μεν ότι «η κυβέρνηση έχει ανοιχτά αυτιά στην κοινωνία» διευκρινίζουν όμως ότι τα πάντα καθορίζονται με βάση την εξέλιξη και τις επιπτώσεις της πανδημίας και τα δημοσιονομικά περιθώρια που αυτή διαμορφώνει.

Η διαδικασία για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας

Η προθεσμία για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας λήγει στις 26 Φεβρουαρίου και εκείνοι οι ιδιοκτήτες ΙΧ που θα την χάσουν θα κληθούν να πληρώσουν την αξία τους διπλά: Το φετινό ειδοποιητήριο, για τους ιδιοκτήτες οχημάτων, περιλαμβάνει και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) συνιστά στους ιδιοκτήτες οχημάτων να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών. Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας με 3 διαφορετικούς τρόπους:

– Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)

– Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF

– Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares