ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥΣ – ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝ “ΔΙΠΛΑ”

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Τα λεφτά τους πίσω… θα πάρουν εκείνοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων που πλήρωσαν μέσα στο Σαββατοκύριακο «διπλά» τα τέλη κυκλοφορίας: Κάποιοι έχασαν την προθεσμία για την εξόφληση των τελών την περασμένη Παρασκευή και αναγκάστηκαν να καταβάλουν ποσά που ενσωμάτωναν και τα πρόστιμα για εκπρόθεσμη εξόφληση. Μετά τη νέα παράταση όμως θα τους επιστραφούν τα χρήματα από την Εφορία.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Η προθεσμία για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας λήγει οριστικά σήμερα 1 Μαρτίου, μετά την παράταση που δόθηκε στη… δίμηνη παράταση από τα τέλη του 2020 και εκείνοι οι ιδιοκτήτες ΙΧ που θα την χάσουν εκ νέου θα κληθούν να πληρώσουν την αξία τους διπλά: Το φετινό ειδοποιητήριο, για τους ιδιοκτήτες οχημάτων, περιλαμβάνει και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η διαδικασία για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) συνιστά στους ιδιοκτήτες οχημάτων να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών. Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας με 3 διαφορετικούς τρόπους:

– Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)

– Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF

– Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares