ΓΕΦΥΡΑ 2: ΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΔΟΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΕΩΣ 50.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ – ΤΑ ΘΟΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τελευταία νέα

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ενεργοποίηση του νέου προγράμματος Γέφυρα 2, μέσω του οποίου θα επιδοτηθεί από το Κράτος η εξόφληση δόσεων επιχειρηματικών δανείων: Τις επόμενες ημέρες έρχεται στη Βουλή η σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα ανοίξει τον δρόμο για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων από τα μέσα Απριλίου. Από εκεί και πέρα υπολογίζεται πως οι πρώτες «εκταμιεύσεις» θα γίνουν τον Μάιο.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Μέσω του προγράμματος Γέφυρα 2 θα χορηγούνται ποσά που θα αγγίζουν ακόμη και τις 50.000 ευρώ τον μήνα για να καλυφθούν αντίστοιχου ύψους δόσεις δανείων. Χιλιάδες επιχειρήσεις, λοιπόν, μπορούν να διεκδικήσουν επιδότηση της δόσης των δανείων τους που θα φτάνει έως και 90% για 8 ολόκληρους μήνες. Μάιο υπολογίζεται να «πληρώσει» το Κράτος τις πρώτες δόσεις, αλλά για τα δάνεια που είναι εξυπηρετούμενα. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, θα πρέπει πρώτα να ρυθμιστούν με την τράπεζα και κατόπιν να ξεκινήσει η καταβολή της επιδότησης, όπως έγινε και με το πρόγραμμα «Γέφυρα» για τα στεγαστικά δάνεια. Θολό σημείο παραμένει ακόμα το αν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν και τα δάνεια που έχουν καταγγελθεί.

Ποιους αφορά η επιδότηση δόσης

Το Γέφυρα 2 αφορά σε μεσαίες, μικρές, πολύ μικρές και ατομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων επιχειρηματιών-επιτηδευματιών, που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία και πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά και περιουσιακά κριτήρια. Απευθύνεται τόσο σε επιχειρήσεις που έχουν εξυπηρετούμενες οφειλές όσο και σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares