ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/4 πλ. Δημαρχείου στις 7μμ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Τις τραγικές συνέπειες της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής στη διαχείριση της πανδημίας βιώνει ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, ο θρήνος και η οδύνη για τους χιλιάδες νεκρούς, κυνικά και με περίσσιο θράσος, βαπτίζεται «επιτυχία». Το ίδιο εξοργιστικές και οι δηλώσεις των κυβερνώντων για «τις αντοχές του συστήματος υγείας», την ίδια ώρα που σε καθημερινή βάση, δεκάδες και εκατοντάδες ασθενείς διασωληνώνονται, μένοντας για μέρες, στους διαδρόμους των νοσοκομείων. Οι λογαριασμοί τους λένε ότι όσοι θα πεθάνουμε έξω από τις ΜΕΘ είμαστε «ένα μικρό ποσοστό». Έτσι αξιολογούν την ανθρώπινη ζωή οι «σωτήρες» μας

Ένα χρόνο τώρα, δεν έχουν προσλάβει ούτε έναν ΜΟΝΙΜΟ υγειονομικό! Δεν έχουν μονιμοποιήσει κανέναν συμβασιούχο! Δεν άνοιξαν κανένα παλιό ή καινούργιο νοσοκομείο! Περίμεναν “δωρεές” για να αυξήσουν ανεπαρκώς τις κλίνες ΜΕΘ! Δεν έχουν αυξήσει τον μισθό των υγειονομικών που λιώνουν ούτε ένα ευρώ! Δεν ένταξαν του υγειονομικούς στα βαρέα και ανθυγεινά επαγγέλματα!
Πόσοι απ’ τους δεκάδες χιλιάδες εκλιπόντες ασθενείς με άλλες νόσους και όσους ακόμη αποβιώσουν θα μπορούσαν να είναι σήμερα ανάμεσά μας, αν δεν είχαν κλείσει τα τελευταία 7 θεραπευτήρια του ΙΚΑ τα προηγούμενα χρόνια, τα 8 νοσοκομεία του ΕΣΥ το 2013 με τη συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ; Αν δεν καταργούνταν μέσα σε μια νύχτα 10.000 οργανικές κλίνες νοσοκομείων επί υπουργίας Λοβέρδου; Αν ξανάνοιγαν όλα τα νοσοκομεία που είχαν προηγούμενα κλείσει επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως ψευδώς υποσχόταν;

Μπροστά σε αυτή την τραγική κατάσταση η κυβέρνηση συνεχίζει την εκστρατεία εξαπάτησης του λαού ξαναζεσταίνοντας τη σούπα της «ανάπτυξης», αυτή τη φορά μέσω του «νέου ευρωπαϊκού σχεδίου Μάρσαλ των 57 δις ευρώ», για να τη σερβίρει στα λαϊκά στρώματα που στενάζουν στην ανεργία και τη φτώχεια. . Αλλά και σαν ύστατη προσπάθεια να περιορίσει το ντόμινο των λουκέτων στις μικρές κατά βάση επιχειρήσεις του επισιτισμού και του λιανεμπορίου που προκάλεσε η πολιτική των λοκ ντάουν, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Την ίδια στιγμή τα ξένα και ντόπια οικονομικά επιτελεία ετοιμάζουν να σερβίρουν το λογαριασμό για να πληρώσει και πάλι ο λαός τα σπασμένα.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση δεν «κρύβεται» και δηλώνει ωμά πως «πρέπει να τελειώνουμε μ’ όλους αυτούς τους «αναχρονισμούς»», όπως αποκαλεί τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα, αλλά και τους αγώνες για την απόκτησή τους. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια απροκάλυπτη προσπάθεια να ενταφιάσουν κάθε τι που να θυμίζει «ΔΙΚΑΙΩΜΑ», κάθε ΚΑΤΑΧΤΗΣΗ, παλαιότερων περιόδων:
. Στην εργασία, με την επέκταση του εργασιακού μεσαίωνα, με την αναστολή των εργασιακών δικαιωμάτων και τη νομοθετική κάλυψη της εργοδοτικής ασυδοσίας, ενώ βρίσκεται στο συρτάρι το νέο αντεργατικό και αντιασφαλιστικό τερατούργημα.

Στην εκπαίδευση, με την ένταση των ταξικών φραγμών, με το νέο λύκειο των λίγων και το νέο πανεπιστήμιο των εκλεκτών, που δεν θα χωράει τα παιδιά των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων. Αλλά και με το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθέριες, με ένα νέο νομοθετικό πλέγμα απαγορεύσεων που επιβλήθηκε με πρόσχημα τη προστασία της δημόσιας υγείας. Αλλά και με τους ψηφισμένους νόμους για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, τη παρέμβαση του κράτους στα σωματεία και το χτύπημα του δικαιώματος στη απεργία, τη κατάργηση του Ασύλου στα πανεπιστήμια και την βιομηχανία διώξεων και προστίμων σε αγωνιστές και πολιτικές Οργανώσεις.

Υπάρχει ένας ακόμα πολύ ισχυρός λόγος που τροφοδοτεί την πολιτική της φασιστικοποίησης και τροφοδοτείται από αυτή, και δεν είναι άλλος από το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας μας από τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές:

Η αστική «μας» τάξη θέλει να υπηρετεί, «ανενόχλητη» από το λαό και τους αγώνες του, τα πολεμοχαρή σχέδια των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστικών αφεντικών της, για την περιοχή, μετατρέποντας την σε ορμητήριο των φονιάδων αλλά και στόχο των αντίπαλων στις ΗΠΑ ιμπεριαλιστών. Σε μια φάση μάλιστα που η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τμήμα της οποίας είναι η χώρα μας, γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη για τους λαούς και οι ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία, με την επικυριαρχία των ΗΠΑ και ΕΕ να εγκυμονεί νέους τυχοδιωκτισμούς, εθνικισμούς, πολέμους, προσφυγιά!
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,
Οι μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις των τελευταίων δυο μηνών, εν μέσω απαγορεύσεων, αποτελούν έκφραση της συσσωρευμένης οργής και αγανάκτησης και ένδειξη της δύναμης του αγώνα. Οι χιλιάδες νεολαίοι που επίμονα διαδηλώνουν για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη, αλλά και το λαϊκό ξέσπασμα ενάντια στη κρατική τρομοκρατία, αποτελούν μια ηχηρή πρώτη απάντηση και μια σοβαρή παρακαταθήκη. Οι αγώνες αυτοί πρέπει να μαζικοποιηθούν περισσότερο, να πολιτικοποιηθούν, να μπολιαστούν με τους στόχους της εργατικής τάξης, να μετατραπούν σε ανυποχώρητο κίνημα αντίστασης και διεκδίκησης για την ανατροπή της πολιτικής του συστήματος. Αυτό το δρόμο πρέπει να ανοίξουν με τη πάλη τους ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, κόντρα στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, στις σειρήνες της συνδιαλλαγής και της υποταγής, στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες μιας φιλολαϊκής διαχείρισης.
Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα για υγεία-δουλειά-σπουδές-ελευθερίες-ζωή!

• Πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, άνοιγμα νοσοκομείων και ΜΕΘ, δομές πρωτοβάθμιας υγείας, υγειονομικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, μαζικοί εμβολιασμοί.

• Να μην περάσει η νέα αντεργατική και αντιασφαλιστική επιδρομή. Κάτω τα χέρια απ’ το 8ωρο. Δουλειά με δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

• Ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοίδη. Δικαίωμα όλων των παιδιών του λαού στις σπουδές, ενάντια στην ένταση των ταξικών φραγμών. Κάτω τα χέρια από το Άσυλο και τους αγωνιζόμενους φοιτητές.

• Κάτω ο νόμος που απαγορεύει και ποινικοποιεί τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις! Να σταματήσουν οι διώξεις και να ακυρωθούν τα πρόστιμα. Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες

Καμιά μονάδα καύσης βιομάζας/βιορευστών! Όχι στην πολιτική που ερημοποιεί και καταστρέφει τον τόπο μας!

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares