ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΆΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Ειδική ενίσχυση για τα γυμναστήρια προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι έχουν πληγεί βάναυσα από την πανδημία. Όπως είπε ο κ.Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τα γυμναστήρια θα ανοίξουν τελευταία, καθώς όταν κάνεις γυμναστική δεν μπορείς να φοράς μάσκα, εισπνέεις και εκπνέεις με ταχύτητα με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος για μετάδοση του ιού.

Αναφερόμενος στην επαναλειτουργία της αγοράς σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη από τη Δευτέρα, ο υπουργός δήλωσε ικανοποίηση σημειώνοντας ωστόσο πως η Κοζάνη προκαλεί ανησυχία σε κυβέρνηση και επιτροπή καθώς είναι η μόνη περιοχή που αν και έχει το μακροβιότερο lock down της Ευρώπης τα κρούσματα δεν υποχωρούν. Σχολιάζοντας την παράταση του lockdown στην Κοζάνη, για τα οποία η Επιτροπή αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά και την επόμενη εβδομάδα, επισήμανε ότι δεν δικαιολογείται μετά από τόσο καιρό να κατέχει αυτό το αρνητικό ρεκόρ. Μάλιστα, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Κοζάνης να τηρούν τα μέτρα.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της επαναλειτουργίας των εμπορικών κέντρων, είπε ότι θα τεθεί ξανά στη συνεδρίαση των ειδικών την ερχόμενη εβδομάδα. Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι και χθες ζήτησε να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, ωστόσο η Επιτροπή “δίστασε και είπε να περιμένουμε άλλη μια εβδομάδα για να επανεξεταστεί το ζήτημα”.

Για την εστίαση είπε ότι η επαναλειτουργία της, όπως έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός, θα γίνει μετά το Πάσχα. Στο πλαίσιο αυτό στις αρχές Μαΐου, το αργότερο μέχρι τις 10 του μηνός, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου να λάβουν οι επιχειρήσεις την ειδική ενίσχυση για την επανεκκίνησή τους.

Σε ό,τι αφορά στα κέντρα αισθητικής εξήγησε ότι υπάρχει πρόβλημα στην αγορά γιατί όσο μένουν κλειστά τις υπηρεσίες που παρέχουν τις αντικαθιστούν άλλες επιχειρήσεις, όπως τα κομμωτήρια που είναι ανοιχτά, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι κομμωτήρια παρέχουν υπηρεσίες σολάριουμ. “Εφόσον έχουμε ανοίξει κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών, θα πρέπει να ανοίξουμε και κέντρα αισθητικής το συντομότερο δυνατόν” είπε.

Σχετικά με τις σχολές οδηγών, αν και όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, δεν είναι δικής του αρμοδιότητας, γνωρίζει ότι έχουν πάρει σειρά για να ανοίξουν.

Τέλος, για το άνοιγμα των εκκλησιών το Πάσχα ο υπουργός εκτίμησε πως επιτροπή και αρμόδιοι υπουργοί θα βρουν την χρυσή τομή ώστε οι προσπάθειες που έχουν γίνει έως τώρα να μην τιναχθούν στον αέρα.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares