ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ: ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2022 ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Από την πρώτη στιγμή έχω πει την άποψη μου ξεκάθαρα. Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Λιμένος Ηγουμενίτσας πρέπει να αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για τον τόπο μας.
Το ότι έγιναν απαράδεκτα λάθη από την προηγούμενη κυβέρνηση στο θέμα της χερσαίας ζώνης (θα επιμένω να το αναφέρω, γιατί εγώ ξέρω…) δεν σημαίνει ότι πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η ολοκλήρωση του διαγωνισμού.
Τα τοπικά προβλήματα δε μπορεί να λειτουργούν σαν αιτία και αφορμή για να σταματήσει ή να καθυστερήσει η επένδυση.
Μόνο έτσι θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα του Λιμανιού στο σύστημα των θαλάσσιων μεταφορών της Μεσογείου, θα ενισχυθεί η αναπτυξιακή δυναμική του, θα το διαχειριστούν άνθρωποι που ξέρουν να κάνουν αυτή τη δουλειά και θα υπάρξουν περισσότερα οφέλη για την εθνική και θεσπρωτική οικονομία.
Οφέλη, που σε τοπικό επίπεδο θα διαχέονται σε περισσότερους και όχι σε λίγους.
Ας δούμε με καθαρή ματιά και με καλή πρόθεση τα παραδείγματα των Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης.
Κερδισμένες βγήκαν οι περιοχές τους!
Είμαι σε συνεχή επικοινωνία με το ΤΑΙΠΕΔ (την άλλη άμεση θυγατρική εταιρεία της ΕΕΣΥΠ μαζί με την ΕΤΑΔ) και παρακολουθώ τη διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, που με τον τρόπο που διενεργείται διασφαλίζει τη διαφάνεια, τη νομιμότητα, τα έσοδα του Δημοσίου και τη βέλτιστη, από επιχειρηματικής άποψης, επιλογή επενδυτή.
Δεν είναι εύκολο, το αντίθετο είναι ένα δύσκολο και πολύ-παραμετρικό εγχείρημα.
Παρακολουθώ επίσης την προσπάθεια που καταβάλλεται, στο πλαίσιο του διαγωνισμού, ώστε ο επενδυτής να έχει στη διαχείρισή του μόνο τα τμήματα της χερσαίας ζώνης που χρειάζονται άμεσα για λιμενικές δραστηριότητες και η λειτουργία των καταστημάτων/επιχειρήσεων σε Πλαταριά, Σύβοτα και Σαγιάδα να συνεχιστεί απρόσκοπτα και προς το συμφέρον τους.
Αισιοδοξώ ότι θα πετύχει.
Αν όλα πάνε καλά, του χρόνου τον Ιούνιο (2022) θα υπάρχει παραχωρησιούχος στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας!!!

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares