ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 400.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τελευταία νέα

Με «φόντο» το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας, το ένα μετά το άλλο ενεργοποιούνται προγράμματα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων που ανοίγουν έπειτα από σχεδόν 6 μήνες με κατεβασμένα ρολά: Υπολογίζεται πως μέσα στον Μάϊο θα «βγουν στον αέρα» προγράμματα ενίσχυσης τεσσάρων επαγγελματικών κλάδων με ποσά που θα αγγίζουν και τα 400.000 ευρώ! ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα χρήματα αυτά δεν επιστρέφονται στο κράτος!

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Στο στρατηγείο της οδού Νίκης και συγκεκριμένα στο γραφείο του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη σχεδιάστηκαν τα προγράμματα που θα ενεργοποιηθούν το επόμενο διάστημα και θα χρηματοδοτήσουν γυμναστήρια, παιδότοπους, εστίαση και ξενοδοχεία προκειμένου να καλύψουν τα «πρώτα τους έξοδα», αυτά δηλαδή που θα κάνουν για την επανεκκίνησή τους.

Επιχορηγήσεις έως και 400.000 ευρώ για τον τουρισμό

Έτσι, μέσα στον μήνα το ένα μετά το άλλο τα συγκεκριμένα προγράμματα του ΕΣΠΑ θα δίνουν την δυνατότητα στους επαγγελματίες να εξασφαλίσουν κεφάλαια κίνησης για τους πρώτους μήνες λειτουργίας: Ειδικά για τον τουρισμό και συγκεκριμένα τις ξενοδοχειακές μονάδες τα ποσά που θα χορηγηθούν θα αγγίζουν ακόμη και τα 400.000 ευρώ! Χρονικά, πάντως ο πρώτος κλάδος που θα δει «ζεστό χρήμα» στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, είναι η εστίαση.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα -με την Κομισιόν να αναμένεται να ανάψει το τυπικό «πράσινο φως»- ενεργοποιείται η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων μέσα από την οποία οι επαγγελματίες της εστίασης θα διεκδικήσουν επιχορηγήσεις που φτάνουν έως και τα 100.000 ευρώ ως «κεφάλαια επανεκκίνησης».

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares