ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 40-44

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Οι πολίτες άνω των 18 χρονών θα μπορούν να εμβολιαστούν με όλα τα εμβόλια τον Ιούλιο δήλωσε, μιλώντας στο ΟΡΕΝ, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Πρόσθεσε ότι η ηλικιακή κατηγορία 40-44 χρονών θα μπορεί να επιλέξει διαφορετικό εμβόλιο αντί του AstraZeneca από τέλη Μαΐου, όπως ακολούθως θα γίνει και με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες ανά πενταετία. Όσον αφορά στις ανησυχίες που εκφράζονται αναφορικά με το εμβόλιο AstraZeneca είπε ότι «Οι επιστήμονες έχουν απαντήσει πως όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή. Καταλαβαίνω την διστακτικότητα αλλά όπως και να έχει, ο πολίτης μπορεί να διαλέξει ποιο εμβόλιο θα κάνει».
Σε ερώτηση για το αν μπορεί κάποιος να κάνει άλλο εμβόλιο στην πρώτη και άλλο εμβόλιο στην δεύτερη δόση, είπε: «Θα απαντήσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού αλλά η σύσταση του ΠΟΥ είναι πως η δεύτερη δόση πρέπει να είναι το ίδιο εμβόλιο με την πρώτη».
Για τις εγκυμονούσες και τα προβλήματα που προκαλεί το AstraZeneca σημείωσε ότι «Η σύσταση θα αλλάξει σύντομα και θα μπορούν να κάνουν όλα τα εμβόλια».

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares