ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ TAXISNET ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανοίξει το σύστημα του Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, “εκτός από την πολιτική απόφαση, εξαρτάται και από τα συστήματα της ΑΑΔΕ, αλλά όλα δείχνουν πως θα είναι έτοιμα όλα για να ανοίξει η πλατφόρμα”.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι

Mεταξύ άλλων οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για τις φορολογικές δηλώσεις τα εξής:

-Ο φόρος εισοδήματος
Ο φόρος εισοδήματος των φυσικών και νομικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 αναμένεται να καταβληθεί σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Η παροχή έκπτωσης 3% για τα φυσικά πρόσωπα θα δίνεται εφόσον η δήλωση φορολογίας εισοδήματος θα υποβληθεί μέχρι τις 28 Ιουλίου 2021 και ο οφειλόμενος φόρος που προκύπτει από αυτή καταβληθεί εφάπαξ μέχρι τις 30 Ιουλίου 2021. Η εμπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης φυσικών και νομικών προσώπων αναμένεται να γίνεται μέχρι τις 27 Αυγούστου 2021, με την καταβολή των δύο πρώτων μηνιαίων δόσεων.

-Ο ΕΝΦΙΑ

Ο ΕΝΦΙΑ αναμένεται να καταβληθεί σε 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση να πρέπει να πληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2021.

-Οι ηλεκτρονικές αποδείξεις

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε πρόσφατα διευκρινίσεις για τις κατηγορίες των φορολογούμενων που απαλλάσσονται από την υποχρέωση συγκέντρωσης ηλεκτρονικών αποδείξεων, αλλά και για όσους μειώνεται το “πέναλτι” αν δεν συγκεντρώσουν το προβλεπόμενο όριο ( 30% επί του εισοδήματός τους) . Με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών εξειδικεύονται οι ρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση προκειμένου να διευκολύνει τους φορολογούμενους σε ό,τι αφορά το μέτρο των ηλεκτρονικών δαπανών καθώς η πανδημία και οι περιορισμοί στην οικονομική δραστηριότητα μείωσαν τα εισοδήματα και έκαναν δυσκολότερη τη συγκέντρωσή των e- αποδείξεων.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares