ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” ΚΑΙ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Τρία «όπλα» διατηρεί και τον Ιούνιο στη φαρέτρα του το υπουργείο Εργασίας ώστε να στηρίξει τις επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζόμενους που ακόμα δοκιμάζονται από την υγειονομική κρίση. Αναστολές συμβάσεων, πρόγραμμα «Συν-εργασία» και τηλεργασία παραμένουν στο τραπέζι και οι επιχειρήσεις που αδυνατούν να ορθοποδήσουν μπορούν να τα αξιοποιήσουν και αυτόν τον μήνα.

Σε ό,τι αφορά τις αναστολές συμβάσεων αυτές θα συνεχίσουν να είναι χρήσιμο εργαλείο που θα βάλει κάτω την ομπρέλα προστασίας του χιλιάδες εργαζόμενους. Δικαιούχοι γι’ αυτόν τον μήνα θα είναι οι εποχιακά εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο που έχουν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η κατηγορία εργαζομένων θα μπορεί και τον Ιούνιο να υπαχθεί στο καθεστώς της αναστολής σύμβασης, προκειμένου να λάβει την πολυπόθητη μηνιαία αποζημίωση ειδικού σκοπού. Μάλιστα, αυτό μπορεί να γίνει με μονομερή δήλωσή τους, στο Πληροφοριακό Σύστημα ”Εργάνη”.

«Ζωντανό» παραμένει και το πρόγραμμα «Συν-Εργασία», το οποίο έχει παραταθεί έως τον Σεπτέμβριο, ώστε να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες των επιχειρήσεων του τουρισμού.

πηγη: enikonomia.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares