ΠΡΟΣ 24ΩΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Σε 24ωρη βάση θα λειτουργεί το τελωνείο Μαυροματίου, στα ελληνοαλβανικά σύνορα της Θεσπρωτίας, με πιθανότερη ημερομηνία έναρξης τις 7 Ιουλίου και τουλάχιστον μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Την είδηση επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ, Βασίλης Γιόγιακας, ο οποίος είχε σήμερα σχετική συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Ο κ. Γιόγιακας σημείωσε ότι δεν θα ισχύουν πλέον ποσοτικοί περιορισμοί στην είσοδο από το τελωνείο (σήμερα το όριο είναι 250 άτομα ημερησίως) κάτι που αναμένεται να διευκολύνει την τουριστική αλλά και την εμπορική κίνηση.
Οι υγειονομικοί έλεγχοι θα συνεχίσουν να γίνονται τόσο από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, όσο και από ιδιωτικά κλιμάκια, όπως αυτά που δραστηριοποιούνται ήδη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Το τελωνείο Μαυροματίου, το οποίο παρέμενε κλειστό για περισσότερο από ένα έτος, κατά τη διάρκεια των αλλεπάλληλων lockdown, επαναλειτούργησε στις αρχές του Ιουνίου. Εξυπηρετεί ετησίως περισσότερες από 600.000 διελεύσεις. Η ολοήμερη λειτουργία του αποτελούσε διαχρονικό αίτημα ένθεν και ένθεν των συνόρων. Όπως σημείωσε ο κ. Γιόγιακας, πρόθεση είναι η 24ωρη λειτουργία του τελωνείου να παγιωθεί, τουλάχιστον για τους μήνες από Απρίλιο έως Οκτώβριο.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares