ΕΝΦΙΑ: ΠΟΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ «ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ» ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ – ΠΟΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΦΕΤΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

«Κλείδωσε» η ημερομηνία έκδοσης των εκκαθαριστικών για την πληρωμή του φετινού ΕΝΦΙΑ, αλλά και εκείνη για την καταβολή του εν λόγω φόρου: Με σχετική τροπολογία έγινε ξεκάθαρο πότε αρχίζει η αποπληρωμή του και σε πόσες δόσεις θα εξοφληθεί. Μισό ΕΝΦΙΑ εκτιμάται πως θα πληρώσουν φέτος εκατομμύρια νοικοκυριά, ενώ δεν θα είναι λίγοι και εκείνοι που θα έχουν απαλλαγή από τον φόρο λόγω… πανδημίας.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Μέσα από τις αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών για την πληρωμή του φετινού ΕΝΦΙΑ αναδεικνύεται για ακόμη μία φορά και η πρόθεση της ηγεσίας του να μην δώσει παράταση –τουλάχιστον μεγάλης διάρκειας- στην ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η οποία λήγει στις 28 Αυγούστου.

Σε πόσες δόσεις θα εξοφληθεί ο ΕΝΦΙΑ

Όπως προκύπτει τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, ενώ η εξόφληση της πρώτης δόσης του φόρου προσδιορίζεται να γίνει στο τέλος του ίδιου μήνα. Δεν αποκλείεται πάντως σε πιθανή καθυστέρηση ανάρτησης των εκκαθαριστικών στο TAXIS το υπουργείο να δώσει την δυνατότητα να εξοφληθούν οι δόσεις Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου να καταβληθούν έως τις 29/10.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τροπολογία του Υπ. Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή καθορίζεται η πληρωμή του φετινού ΕΝ.Φ.Ι.Α. σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Όπως αναφέρει: «Ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. καταβάλλεται εφάπαξ μέχρι την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου ή σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, καθεμιά από τις οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δέκα (10) ευρώ, και από τις οποίες η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου, οι επόμενες δόσεις μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα και η τελευταία δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιανουαρίου του επόμενου έτους». Και ξεκαθαρίζει πως «η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι και την 30ή Σεπτεμβρίου 2021 και η τελευταία μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2022.»

πηγη: enikonomia.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares