ΜΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΙΑΙΤΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Καθημερινά δέχομαι τηλέφωνα για να ξεκινήσουν διατροφή/δίαιτα από Δευτέρα !! Σπάσε το φραγμό της δευτέρας και ξεκίνα μια άλλη μέρα θα πάει εξίσου καλά !!!
Μία από τις πιο συνηθισμένες υποσχέσεις που πολλοί δίνουν στον εαυτό τους είναι ότι «από Δευτέρα ξεκινάω δίαιτα». Και ενώ η υπόσχεση αυτή είναι κάτι που επιθυμεί πραγματικά το άτομο την στιγμή που το σκέφτεται, όταν έρχεται η ώρα να το κάνει, το αναβάλλει.
Η αναβλητικότητα έχει πολλά αίτια. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναβάλλουν κάτι συνήθως γιατί είναι δύσκολο, στην προοπτική μιας μεγάλης αλλαγής που αφορά τις διατροφικές συνήθειες, ένα άτομο μπορεί να φοβάται να αποχωριστεί τον προηγούμενο τρόπο ζωής του. Για παράδειγμα, ένα άτομο που ξεκινά μια δίαιτα που περιορίζει τα γλυκά, μπορεί να φοβάται και να αναρωτιέται πώς αλλιώς θα προσφέρει στον εαυτό του την ευχαρίστηση που του προκαλεί η κατανάλωση γλυκών.
Τι να κάνω για να πάει καλά;
Μην ξεκινάς σονι και ντε Δευτέρα , γιατί η Δευτέρα αυτή δεν ξημερώνει ποτέ
Βάλε χαλαρωτική μουσική όταν τρως και όχι έντονη μουσική που θα σε παρασύρει σε μεγαλύτερες ποσότητες. Το στομάχι στέλνει τα ερεθίσματα στον εγκέφαλο ότι έφτασε η ώρα του κορεσμού αλλά αυτό είναι αποπροσαντατολισμένο από τις σειρήνες της μουσικής .
Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους, στην απώλεια βάρους δεν πετυχαίνει αυτός που τα κάνει όλα σωστά αλλά αυτός που δεν τα παρατάει ποτέ. Μια κακή μέρα/βδομάδα είναι ευκαιρία για μάθηση!!!
Αγάπησε το μεγαλείο και την μοναδικότητα σου
Μίλα με όμορφα λόγια για τον εαυτό σου και αποδέξου τα κομπλιμέντα.. Το σώμα μας αλλάζει αποδέξουτο , δεν είσαι άγαλμα ! Η συνεχής ζύγιση αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης και έτσι αντιστέκεται το νούμερο της ζυγαριάς . Οι πολλές δίαιτες και το συχνό ζύγισμα δεν κάνουν καλό.
Βάλε στόχους !!ξεκινάμε… προχωράμε ..και άλλη πρόοδος , νιώθω ευεξία , το κάνω τρόπος ζωής .. (Κατέγραψε)
Προσπάθησε να μειώσεις τις αρνητικές σκέψεις(μόνο όταν αδυνατίσω θα είμαι ευτυχισμένη  μετάτρεψέτην σε όταν αγαπήσω το σώμα μου τότε θα είμαι ευτυχισμένη)
Απομάκρυνε τοξικούς ανθρώπους από δίπλα σου και κακές επιρροές πχ τηλεόραση , περιοδικά , μην τρως λιγότερο , φάε απλά πιο σωστά .
Είναι λογικό μερικές φορές να μην τρως τέλεια , δεν έγινε και κάτι . Μην ζυγίζεσαι μετά από σκ που έχεις φάει γιατί θα δείξει παραπάνω το νούμερο και θα είναι κατακράτηση. Για να ανέβει πραγματικά το λίπος θα πρέπει να φάω 7700 θερμίδες..αδύνατο !!!
Το σώμα μας μπορεί να μην γίνει ποτέ ‘’τέλειο΄΄ αλλά γιατί να είμαι τέλειος? Τι σημαίνει τέλειο ?
Μετά τις διακοπές δεν χρειάζεται να τιμωρήσεις τον εαυτό σου με αφαγία , αποτοξίνωση και χάπια . Η λύση είναι μια ισορροπημένη διατροφή , άσκηση , νερό και καλός ύπνος
Ευχαρίστησε τον εαυτό σου καθημερινά και ρώτησετον τι πήγε καλά σήμερα και όχι την δεν έκανες και μην προσπερνάς τις νίκες σου αυτές θα σε φέρουν κοντά στο στόχο σου.
Η απώλεια βάρους , δεν θα την καταλάβεις αμέσως αλλά σε 2 εβδομάδες θα το νιώθεις , σε 4 θα το βλέπεις και σε 8 θα στο λένε!!

 

ΠΑΣΙΑΚΟΥ ΝΕΦΕΛΗ

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares