ΑΛΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΔΡΕΠΑΝΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΤΙΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Εκεί που καθησύχασαν τους πολίτες της Θεσπρωτίας ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ.Λώλος και ο κυβερνών βουλευτής κ.Γιόγιακας για την παραχώρηση τμημάτων της χερσαίας ζώνης στον δήμο Ηγουμενίτσας που δεν θα εξυπηρετούσαν λιμενικές δραστηριότητες για την απόδοση στην τοπική κοινωνία.
Έλα όμως που η κτηματική υπηρεσία η οποία ζητάει εκτός των άλλων την μεταγραφή ακινήτου 126.000 τ.μ στο Δρέπανο.

Tελικά ποια η αλήθεια …..; 
Εξοργισμένος ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας με την κτηματική υπηρεσία …ρωτάμε εμείς…. όταν πήγανε στο υπουργείο  και πήραν τις δεσμεύσεις το τι ζητάει η κτηματική υπηρεσία δεν το γνώριζαν ;
Οι συμπολίτες είναι πλήρως απογοητευμένοι από όλη αυτή την κατάσταση που συμβαίνει ….ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον …την ευθύνη τελικά και τι συμβαίνει θα το μάθουν οι πολίτες ;;;;


Παρακάτω θα διαβάστε την καταγγελία του δήμου Ηγουμενίτσας προς την κτηματική υπηρεσία :

Καταγγελία των πράξεων της Κτηματικής Υπηρεσίας Ν. Θεσπρωτίας

Καταγγέλλουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την απαράδεκτη στάση της Κτηματικής Υπηρεσίας Ν. Θεσπρωτίας και των κεκρυμμένων υποδαυλιστών των πράξεων της για τον σφετερισμό περιουσίας του Δήμου Ηγουμενίτσας, της τοπικής κοινωνίας αλλά και ιδιωτών.
Ειδικότερα, η Κτηματική Υπηρεσία Ν. Θεσπρωτίας με έγγραφο της προς το Υποθηκοφυλακείο Ηγουμενίτσας, ζητά εκτός όλων των άλλων και την μεταγραφή ακινήτου, έκτασης 126.000,00 τ.μ. στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας. Ωστόσο η πράξη αυτή καθ’ αυτή είναι παράνομη εφόσον το ακίνητο ανήκει στην κυριότητα, νομή και κατοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας, δυνάμει της με αρίθμ. 8504/05-05-1969 Απόφασης Νομάρχη Θεσπρωτίας, η οποία πράξη έχει μεταγραφεί στις 26-03-1971 στο υποθηκοφυλακείο Ηγουμενίτσας και δηλώθηκε επίσης στο Κτηματολογικό Γραφείο Ηγουμενίτσας.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, άμεσα απέστειλε έγγραφο στο Υποθηκοφυλακείο Ηγουμενίτσας αλλά και στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και στην Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κα Αθηνά Καλύβα, με το οποίο τους καλεί να μην προβούν σε καμία ενέργεια που θα μπορούσε να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εν λόγω ακινήτου και να υπονομεύσει τα συμφέροντα των Δημοτών.
Σε αντίθετη περίπτωση τόσο ο Υπουργός Οικονομικών όσο και η Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας θα φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη των πράξεων της Κτηματικής Υπηρεσίας Ν. Θεσπρωτίας και της προϊσταμένης της.
Ωστόσο δημιουργείται ευλόγως το ερώτημα, πώς από την μια το κράτος προωθεί τον αποχαρακτηρισμό και την απόδοση στον Δήμο του συνόλου των εκτάσεων της χερσαίας ζώνης που χρησιμοποιεί η τοπική κοινωνία, ενώ από την άλλη προσπαθεί να υφαρπάξει την περιουσία του Δήμου;
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι τόσο ως Δημοτική Αρχή όσο και ως πολίτες αυτού του τόπου δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να καταπατήσει την περιουσία των Δημοτών Ηγουμενίτσας.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares