ΛΑΧΑΝΙΚΑ – ΝΑ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ Η ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Πάμε να δούμε τι γίνεται με το κρεμμύδι, το κρεμμύδι καλό θα είναι να μαγειρεύεται μαξ 5 λεπτά γιατί χάνει την θρεπτική του αξία ενώ ωμό απελευθερώνει θρεπτικά συστατικά όπως η αλισίνη(αντιμικροβιακή ιδιότητα) . Το ίδιο ισχύει και για το σκόρδο. Στο μαγείρεμα καλό είναι να το βάζουμε στο τέλος.
Το καρότο αν μαγειρευτεί παίρνουμε β-καροτένιο σε μεγάλη ποσότητα και βιταμίνη Α αλλά χάνουμε τις πολυφαινόλες και βιταμίνη C που έχουν τα ωμά .(όμοια και η κολοκύθα)
Όσο για τις πιπεριές πρέπει να καταναλώνονται ωμές για να πάρουμε την βιταμίνη C.
Ενώ τα μανιτάρια τα προτιμούμε μαγειρεμένα γιατί αυξάνουν θρεπτικά όπως νιασίνη, κάλιο και ψευδάργυρο. Το σπανάκι επίσης μαγειρεμένο γιατί απορροφά περισσότερο το φυλλικό , σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο.
Ντομάτες, περιέχουν λυκοπένιο που έχει αντικαρκινική και αντιοξειδωτική δράση και κυρίως αυξάνεται στις μαγειρεμένες.
Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε Α,C, E βιταμίνες και φυλλικό κατα το μαγείρεμα.

Να φάω κατεψυγμένα ή όχι;

Τα κατεψυγμένα (μπρόκολο, αρακά, καρότο, φασολάκια) δεν χάνουν την θρεπτική αξία και δεν υστερούν σε θρεπτικά, αυξάνουν τα αντιοξειδωτικά οπότε όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο μπορούμε να τα καταναλώνουμε.

Για να μην χάνουμε τα θρεπτικά συστατικά:

🔸Πλένουμε ολόκληρα τα λαχανικά
🔸Προτιμάμε ωμά και στον ατμό
🔸Εποχής

ΠΑΣΙΑΚΟΥ ΝΕΦΕΛΗ

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares