ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΕΩΣ 50% ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Ισχυρό ηλεκτροσόκ πρόκειται να υποστούν χιλιάδες νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις, καθώς οι λογαριασμοί ρεύματος αναμένεται να έρθουν επιβαρυμένοι έως και 50% τον Σεπτέμβριο.
Οι υψηλές τιμές στη χονδρεμπορική αγορά που έσπασαν κάθε ρεκόρ τον Αύγουστο, πυροδοτούμενες και από την υψηλή ζήτηση λόγω του παρατεταμένου καύσωνα, θα φέρουν –σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς– αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος που θα φτάσουν μέχρι και το 50%, ασκώντας ασφυκτικές πιέσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που παλεύουν να ορθοποδήσουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Στις αναφορές περί αύξησης στα τιμολόγια του ρεύματος αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας
Για τις αναφορές περί αύξησης στα τιμολόγια του ρεύματος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας προσπάθησε να αποδώσει την εκτόξευση των τιμών στην… παγκόσμια συγκυρία, καθώς ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και παγκοσμίως, έχουμε μια εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου και σε ό,τι αφορά την Ευρώπη εκτίναξη των τιμών για την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα, με αποτέλεσμα να έχουν διπλασιαστεί οι τιμές κόστους σε σχέση με επτά μήνες πριν».
Την ίδια ώρα, μιλώντας στην τηλεόραση του AΝΤ1, ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, συνιστώντας στους πολίτες να κάνουν έρευνα αγοράς (να αναζητήσουν ιδιώτες παρόχους), ενώ υπογράμμισε ότι ενδεχομένως να ληφθούν μέτρα για τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών.«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος. Κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό. Μπορεί κάποιες εταιρείες να απορροφήσουν κάποιο κομμάτι αυτής της πίεσης από την άνοδο του κόστους» είπε ο Κ. Σκρέκας αναφέροντας ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών.
«Το ενεργειακό μείγμα της χώρας αυτή τη στιγμή δεν είναι φθηνό, διότι ο λιγνίτης που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα επιβαρύνεται με το κόστος για την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα» ανέφερε προσθέτοντας: «Προωθούμε και επιταχύνουμε τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις με τα νησιά».
Εξηγήσεις και διευκρινίσεις για τις υπέρογκες αυξήσεις στη ΔΕΗ επιχείρησε να δώσει χθες στη Βουλή ο Κωστής Χατζηδάκης σε μια προσπάθεια να μην εμπλακεί με το ζήτημα. Ο υπουργός Εργασίας, που διαβεβαίωνε ότι με την πολιτική του οι καταναλωτές δεν θα πλήρωναν περισσότερα, υποστήριξε ότι διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα. «Είστε πρωταθλητές των fakenews, αλλά όλα έχουν ένα όριο» ανέφερε. Ισχυρίστηκε ότι εκείνος πέτυχε τη διάσωση της ΔΕΗ, αλλά «δύο χρόνια μετά έχει προκύψει στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς ένα θέμα με τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος». «Αυτό δεν είναι θέμα ελληνικό, ούτε συνδέεται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο με τη ΔΕΗ και με τη διάσωσή της» είπε, παραπέμποντας στο «αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας».
ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ
«Το ύψος των λογαριασμών της ΔΕΗ πρέπει να είναι ένας εφιάλτης κι αυτό έχει την υπογραφή σας. Εσείς βέβαια δεν ανησυχήσατε ότι θα “ανασχηματιστείτε”, διότι είστε ένας άνθρωπος ο οποίος είστε ειδικού σκοπού. Αναλαμβάνετε ειδικές αποστολές, γι’ αυτό σας βάλανε εδώ πέρα. Το έχετε δείξει και σε προηγούμενες υποθέσεις που έχετε αναλάβει» του επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares