ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι η Πρέσβειρα της Ιταλίας στην Ελλάδα κα Patrizia Falcinelli, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα της Πρεσβείας κο Alessandro Tutino και τον Επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας στην Θεσπρωτία κο Σπυρίδων Μαντέλα επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας σήμερα Τετάρτη 06 Οκτωβρίου 2021 σε μια προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Πάσχο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και επιβεβαίωσε την διαχρονική φιλία και συνεργασία των δύο χωρών.

Συζητήθηκαν θέματα επιχειρηματικότητας με έμφαση στους δυναμικούς αναπτυξιακούς κλάδους της Θεσπρωτίας, στο ενδιαφέρον της Ιταλικής πλευράς για την κινητοποίηση του Ιταλικού επενδυτικού ενδιαφέροντος για την ευρύτερη περιοχή, τον τουρισμό και την περαιτέρω αμφίπλευρη ενδυνάμωση των εμπορικών δεσμών της περιοχής με την Ιταλία μέσω κοινών δράσεων. Συζητήθηκε επίσης η θέση και παρουσία των Θεσπρωτικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στην Ιταλία και αντιστρόφως και ο δυναμικός ρόλος του Παραρτήματος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στην Ηγουμενίτσα, που φιλοξενείται στην έδρα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.

Εκφράστηκε αμοιβαία, η προσδοκία για τις δυνατότητες συνεργασίας που ανοίγονται το επόμενο διάστημα σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και η διάθεση αμφότερων των Υπηρεσιών προς τον κοινό σκοπό.

Ο Πρόεδρος κος Αλέξανδρος Πάσχος, σε μια ευγενική χειρονομία φιλοξενίας χάρισε στην Πρέσβειρα ασημένιο αναμνηστικό του λογοτύπου του Επιμελητηρίου και προωθητικό – ενημερωτικό υλικό της Θεσπρωτίας, συνοδευόμενο από τοπικά αγροτικά προϊόντα.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares