ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΩΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Την Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα, κα Πατρίτσια Φαλτσινέλι (Patrizia Falcinelli), συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα της Πρεσβείας κ. Alessandro Tuttino και τον επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας στην Ήπειρο και τη Λευκάδα κ. Σπυρίδωνα Μανδέλλα, υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Αντιδημάρχους του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησης ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας παρουσίασε τους τομείς οικονομίας και ανάπτυξης της περιοχής καθώς και τις δράσεις του Δήμου μέσω της συμμετοχής του σε προγράμματα διακρατικής συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας.
Ανέπτυξε επίσης τις πρωτοβουλίες εξωστρέφειας του Δήμου Ηγουμενίτσας για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς με ειδική αναφορά στα κάστρα του Δήμου, καθώς και την ενίσχυση του τουριστικού τομέα, επιδιώκοντας περαιτέρω προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Επίσης ειδική αναφορά έγινε στο 1ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα και το οποίο αποτέλεσε και την αρχή της συνεργασίας με την Πρεσβία.
Από την πλευρά της, η κα Πρέσβης ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την πρόσκληση και την φιλοξενία, ενώ και οι δύο πλευρές, με έμφαση στη δημιουργία μιας δυναμικής οικονομίας, υπογράμμισαν το πλαίσιο συνεργασίας προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων, την ενδυνάμωση του τουρισμού, την ανάδειξη του πολιτιστικού τους αποθέματος και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των δύο περιοχών.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares