ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/10 ομόφωνα αποφασίστηκε η στήριξη και συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην εκπαιδευτική κοινότητα που δίνει έναν αγώνα για να μην υποβαθμιστεί παραπέρα η δημόσια εκπαίδευση, να μη βαθύνουν ακόμη πιο πολύ οι ταξικές διαχωριστικές γραμμές, να μη γίνει κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων, για να μην αποκλειστεί η δυνατότητα των παιδιών του λαού να μορφωθούν ολόπλευρα, κάτι που έτσι και αλλιώς σήμερα γίνεται με μεγάλη δυσκολία και τεράστιες θυσίες από κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια.
Στηρίζουμε την εκπαιδευτική κοινότητα που βάλλεται από προπαγάνδα και αυταρχισμό από το κράτος και το υπουργείο παιδείας το οποίο προσπαθεί να ποινικοποιήσει το δίκαιο αγώνα.
Η λεγόμενη αξιολόγηση της κυβέρνησης βαθμολογεί τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές με βάση τους όρους και τους κανόνες της αγοράς και διαμορφώνει ένα σχολείο εχθρικό σε κάθε τι που έχει σχέση με την ολόπλευρη, ισότιμη παιδεία που πρέπει να λαμβάνει η μαθητική κοινότητα. Διαμορφώνει ένα σχολείο ανοιχτό σε χορηγούς, μάνατζερ, με μαθητές και σχολικές μονάδες α’, β’ και γ’ διαλογής.
Γι’ αυτούς τους λόγους ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι αγώνας όλων μας!
Οι αγώνες των εκπαιδευτικών και των μαθητών, όλων των εργαζομένων για την ολόπλευρη μόρφωση και την ενίσχυση του δημοσίου σχολείου, σε γνωρίζουν απαγορεύσεις.
Στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας θα κριθεί το δίκιο, θα δυναμώσει ο αγώνας για ολόπλευρη μόρφωση μέσα από το αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο.
Η αλληλεγγύη και ο συντονισμός των σωματείων, η ανάπτυξη της ταξικής πάλης, θα ανοίξουν το δρόμο για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι και για να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Κανένας μόνος του. Όλοι για έναν και ένας για όλους.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares