ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Κ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (ΚΤΙΡΙΟ ΠΡΩΗΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΩΛΟΣ: ΚΑΝΑΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΣΗΣΕΙΣ-ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: Η ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ-
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ

Τη γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτείται για να στεγαστεί η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας στο παραχωρηθέν από το Δήμο κτίριο της φοιτητικής εστίας, περιέγραψε ο κ. Οικονόμου σε συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλο, στο Δημαρχείο της πόλης.

Εφτά περίπου μήνες χρειάστηκε η… νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών του κτιρίου από τον Δήμο Ηγουμενίτσας και το Κτηματολόγιο για να φτάσει η σχετική απόφαση στο Υπουργείο τελικά μόλις στις αρχές Νοέμβρη!

Πλέον η παραχώρηση θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από το υπουργείο Οικονομικών, και μετά να σταλεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Την μελέτη του κτιρίου έχει αναλάβει η περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας Ιωάννη Παππά ο οποίος δείχνει ιδιαίτερο ζήλο στο ζήτημα του Αστυνομικού Μεγάρου για καλύτερες συνθήκες στέγασης για τους συναδέλφους του.
Ο υπουργός δεσμεύτηκε να βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια, ώστε τελικά να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο κτίριο.

Δεσμεύτηκε ταυτόχρονα, ότι το υπουργείο του θα “τρέξει” τις σχετικές διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
Ο υπουργός ευχαρίστησε το Δήμο Ηγουμενίτσας για την απόφαση “να παραχωρήσει μία σημαντική έκταση και το κτίριο – που είναι στην κατάσταση τη γνωστή – προκειμένου να ανεγερθεί το νέο αστυνομικό μέγαρο της περιοχής, το οποίο θα επιλύσει σημαντικά προβλήματα, θα δημιουργήσει σύγχρονες προϋποθέσεις για την στέγαση της αστυνομικής διεύθυνσης και παράλληλα θα διευκολυνθεί η ζωή μέσα στο κέντρο της πόλης διότι με την απομάκρυνση της αστυνομικής διεύθυνσης θα αποφορτιστεί από ένα μεγάλο πρόβλημα κυκλοφοριακού προβλήματος και μιας σειράς άλλων, που δημιουργούνται από τη λειτουργία της αστυνομικής διεύθυνσης στο συγκεκριμένο κτίριο το οποίο από κάθε πλευρά δεν πληροί πλέον τις ανάγκες που χρειάζονται σήμερα σε ένα σύγχρονο περιβάλλον που καλείται να ανταποκριθεί η Αστυνομική Διεύθυνση.

Χρονοδιάγραμμα ο υφυπουργός δεν έδωσε, αλλά ερωτώμενος από την εφημερίδα μας σημείωσε: “Εκείνο που μπορώ να σας διαβεβαιώσω δημόσια είναι ότι από πλευράς Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα κινηθούμε με όσο το δυνατόν γρηγορότερους ρυθμούς προκειμένου αυτό το έργο να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό”.

Ο υφυπουργός, κατά την επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα, συνοδεύονταν από τον Βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ηπείρου ταξίαρχο Κωνσταντίνο Δούβαλη. Επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας και είχε υπηρεσιακή συνάντηση, αλλά και συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών, ενώ στο Δημαρχείο της Ηγουμενίτσας, συναντήθηκε και με το Δήμαρχο Φιλιατών Σπυρίδωνα Παππά, ο οποίος έθεσε το ζήτημα της διευκόλυνσης στα σύνορα των εργατών γης, θέμα για το οποίο ο κ. Οικονόμου είπε ότι θα λυθεί με τη συνεργασία των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών.
Ταυτόχρονα ο κ. Οικονόμου, σχετικά με την ασφάλεια των συνόρων, αναγνώρισε τις επιτυχίες της ΑΔ Θεσπρωτίας στον τομέα των Ναρκωτικών, και σημείωσε πως “αυξάνουμε πραγματικά το επίπεδο της διμερούς συνεργασίας αποδίδοντας μία ιδιαίτερη σημασία πάνω σε αυτό, διότι μέσα από μία άμεση ανταλλαγή πληροφοριών και από κοινές επιχειρήσεις και από τις δύο πλευρές των συνόρων επιτυγχάνουμε καλύτερα αποτελέσματα και μπορώ πραγματικά να σας διαβεβαιώσω ότι η συνεργασία είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο με τις Αλβανικές αρχές και εκτιμούμε ότι μέσα και από μία σειρά συναντήσεων που θα επιδιώξουμε και σε πολιτικό επίπεδο με τους ομολόγους μας στην Αλβανία αυτό να γίνει ακόμα περισσότερο”.

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ
«Η μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας προχωρά με σταθερά βήματα και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Οικονόμου καθώς και τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας που προχώρησαν στην παραχώρηση του κτιρίου. Επίσης, η δημόσια αναγνώριση από τον κύριο Υφυπουργό των επιτυχιών της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή μας δείχνει το επίπεδο του επαγγελματισμού, της επάρκειας και της ευσυνειδησίας των ανθρώπων της», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΛΩΛΟ
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας αφού καλωσόρισε τον κ. Υφυπουργό, τόνισε την αγαστή συνεργασία μεταξύ Δήμου και Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας και αναφέρθηκε στην προσπάθεια να αξιοποιηθεί ένα κτήριο που χρόνια παρέμενε ημιτελές, από μια Υπηρεσία που εργάζεται εντατικά για την ασφάλεια των πολιτών. Αναφέρθηκε ειδικότερα στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση από τη μεταφορά της Διεύθυνσης εκτός πόλης, ενώ έθεσε και το θέμα της παραχώρησης του κτηρίου που σήμερα στεγάζεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας στον Δήμο Ηγουμενίτσας. Ακόμη τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης των ελέγχων σε όλο το Δήμο, προκειμένου να μην δημιουργούνται προβλήματα από παράτυπους μετανάστες.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares