ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Μπράβο τους, που διασώζουν την τοπική παράδοση

ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ο πολύ δραστήριος Μορφωτικός και με ουσιαστικό έργο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πέρδικας σε μια προσπάθεια διάσωσης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου προχώρησε στην παραγωγή ενός βίντεο, όπου οπτικοποιείται η αφήγηση της Ελένης Σιάνου-Μώκου για την ενδυματολογική ιστορία της Πέρδικας.

Στην εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία, με πολύ επιτυχημένο αποτέλεσμα, που έγινε σε συνεργασία με την Νικολέττα Αναστασίου και με την υποστήριξη του  Βαγγέλη Μώκου, εμφανίζεται η  Ραχήλ Μαρκιανίδου, αναπαριστώντας τη διαδρομή της παραδοσιακής φορεσιάς στο βάθος του χρόνου.

Το βίντεο δημιουργήθηκε για να προβληθεί στο φεστιβάλ πολιτισμού Tale of X Cities, στο πλαίσιο της συμμετοχής σε αυτό του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Η όλη φιλοσοφία του εγχειρήματος αποκαλύπτεται στη σχετική ανακοίνωση του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πέρδικας, όπου, μεταξύ άλλων, τονίζεται πως “ακουμπάμε στις ρίζες μας, διασώζουμε και μαθαίνουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας! Με όρεξη και μεράκι μεταλαμπαδεύουμε την πολιτιστική μας κουλτούρα στις επόμενες γενιές!”.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares