Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΓΙΑ ΕΛ.ΤΑ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΑ Τελευταία νέα

«Δεν το πάνε το γράμμα» Περισσότερες θέσεις για τα υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. στη Θεσπρωτία, ζήτησε ο Βασίλης Γιόγιακας από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά σε Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ανέφερε ότι το σημερινό προσωπικό και κυρίως οι διανομείς δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των 3 δήμων της Θεσπρωτίας με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σοβαρές καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση, ιδίως των κατοίκων μεγαλύτερης ηλικίας που ζουν σε ορεινά και απομακρυσμένα χωρία. Τόνισε ότι η πρόβλεψη 12 ατόμων προσωπικό για τα 3 υποκαταστήματα της Θεσπρωτίας στο νέο οργανόγραμμα των ΕΛ.ΤΑ. δεν θα λύσει το πρόβλημα και κάλεσε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να ασκήσει τον εποπτικό του ρόλο προκειμένου τα ΕΛ.ΤΑ. να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ως Φορέας Παροχής Καθολικής Υπηρεσίας και να προβλέψουν περισσότερες θέσεις στη Θεσπρωτία.
«Θα ήθελα να θυμίσω, κύριε Υπουργέ, ότι είχα υποβάλει – και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σας και στη διοίκηση της επιχείρησης – μια ρεαλιστική πρόταση για τη στελέχωση των 3 υποκαταστημάτων της Θεσπρωτίας. Με 16 – 17 άτομα, δηλαδή περίπου τα μισά από όσα προβλέπονταν στο προηγούμενο οργανόγραμμα! Χωρίς υπερβολές, αλλά προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες όλων δήμων της Θεσπρωτίας. Αυτή η πρόταση, κύριε Υπουργέ, είναι καιρός να ληφθεί υπόψη, και σοβαρά.», υπογράμμισε ο Βασίλης Γιόγιακας.
Στη δευτερολογία του ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε ότι τα ΕΛ.ΤΑ. βρίσκονται σε φάση αναδιάρθρωσης συνολικά των ταχυδρομικών υπηρεσιών με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας. Προανήγγειλε διορθωτικές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, «αιτιολογημένα» και «στοχευμένα», αφού ολοκληρωθεί μελέτη που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις ανάγκες στελέχωσης, σημειώνοντας ότι και στο νομό Θεσπρωτίας όπως και σε όλα τα σημεία που κριθεί απαραίτητο «και στελέχωση θα γίνει, και μετακινήσεις θα υπάρξουν»

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares