ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΆΓΙΟ ΔΟΝΑΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Με λαμπρότητα εορτάστηκε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού, και ταυτόχρονα χειροτονήθηκε ο νέος ιεροδιάκονος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργήθηκε από τον Μητροπολίτη Παραμυθίας κ. Τίτο συνοδευόμενο από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτοπρεσβύτερο π. Βελισσάριο Σάντα και τους κληρικούς της Ιεράς Μητρόπολης, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προς αποφυγήν της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως προβλέπει η νέα Κ.Υ.Α.

Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε εις υποδιάκονο τον κύριο Δημήτριο Μαρέτση του Θεοδώρου, νέον ευσεβή και διακρινόμενον επί χρηστοηθεία, καταγόμενο εκ του χωρίου Καλλιθέας Φιλιατών και εν συνεχεία στην Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η χειροτονία του εις διάκονο.

Ο Σεβασμιώτατος από του ιερού βήματος ευχήθηκε έτη πολλά στους πιστούς και ιδιαίτερα στους εορτάζοντες της σημερινής ημέρας. Στον νεοχειροτονηθέντα ιεροδιάκονο ευχήθηκε καλή διακονία, να είναι άξιος και η χάρις του Αγίου Σπυρίδωνος να τον στηρίζει στο θεάρεστο έργο του και να του δίνει δύναμη και υγεία

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares