Τα μεγάλα ύψη που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Θεσπρωτία, δημιούργησαν για μια ακόμα φορά προβλήματα, κυρίως στην περιοχή του Κάμπου της Παραμυθιάς και στη Σαγιάδα

ΓΕΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Σε Χρυσαυγή, Ραχούλι, Προδρόμι και Ξηρόλοφο Παραμυθιάς ο χείμαρρος ξεχείλισε, πλημυρίζοντας δρόμους αλλά και κατάστημα, ενώ τα νερά μπήκαν σε ισόγειες οικίες, αποθήκες και σταβλικές εγκαταστάσεις.

Από χθες το πρωί οι κάτοικοι με τη συνδρομή του Δήμου προσπαθούν να απομακρύνουν τις λάσπες από τις περιουσίες τους, ενώ ανησυχία προκαλούν οι προγνώσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή και σήμερα και αύριο.

Προβλήματα δημιούργησαν οι έντονες βροχοπτώσεις που από την Κυριακή σημειώνονται στη Θεσπρωτία και στην παραθαλάσσια περιοχή της Σαγιάδας, καθώς αργά το βράδυ της Δευτέρας, το ρέμα που υπάρχει στην είσοδο του γραφικού χωριού υπερχείλισε.

Η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Φιλιατών και του εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου Σαγιάδας απαιτήθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, για απάντληση υδάτων από δύο σπίτια στο χωριό της Σαγιάδας. Επίσης η επέμβαση της πυροσβεστικής απαιτήθηκε και για τον απεγκλωβισμό ΙΧ, στο δρόμο Σαγιάδας – Μαυροματιου, κοντά στη Λωρίδα Σαγιάδας, όπου επίσης υπερχείλισε ο χείμαρρος.

Εγκλωβισμένοι παρέμειναν οι εργαζόμενοι στις ιχθυοκαλλιέργειες της Λωρίδας Σαγιάδας, καθώς ο δρόμος που οδηγεί στη μονάδες βρίσκεται κάτω από ένα ρέμα, το οποίο ξηλώσε την άσφαλτο και με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε η επιχείρηση αποκατάστασης της κυκλοφορίας.

ΠΗΓΗ:ertnews gr
 
 
 
 
 
 
 

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares