Πάπας: Η βία κατά των γυναικών προσβάλλει τον Θεό

ΓΕΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Νέο μήνυμα κατά της έμφυλης βίας από τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος στην ομιλία του για την Πρωτοχρονιά απεύθυνε ακόμα μία έκκληση προκειμένου να μπει ένα τέλος.

Η βία εναντίον των γυναικών προσβάλλει τον Θεό, είπε ο 85χρονος Ποντίφικας που επικεντρώθηκε σε θέματα γύρω από τη μητρότητα και τη γυναίκα σημειώνοντας πως είναι εκείνη που κρατά ενώμενα τα νήματα της ζωής.

«Και αφού οι μητέρες δίνουν ζωή, και οι γυναίκες κρατούν (μαζί) τον κόσμο, ας κάνουμε όλοι μεγαλύτερες προσπάθειες για να προωθήσουμε τις μητέρες και να προστατεύσουμε τις γυναίκες» τόνισε ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

«Πόση πολλή βία κατευθύνεται εναντίον των γυναικών. Αρκετά! Κάνοντας κακό σε μια γυναίκα προσβάλλουμε τον Θεό, ο οποίος από μια γυναίκα δημιούργησε την ανθρωπότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά την έναρξη της λειτουργίας σήμερα στη βασιλική του Αγίου Πέτρου ο Πάπας περπάτησε τον κεντρικό διάδρομο του ναού, αντίθετα με χθες βράδυ, όταν εμφανίστηκε από παράπλευρη είσοδο κοντά στην Αγία Τράπεζα και παρακολούθησε τη λειτουργία από εκεί. Ο Φραγκίσκος πάσχει από ισχυαλγία που του προκαλεί πόνο στα πόδια και κάποιες φορές μια έξαρση τον εμποδίζει να στέκεται για πολλή ώρα.

Από την έναρξη της πανδημία του νέου κορονοϊού πριν σχεδόν δύο χρόνια, ο Φραγκίσκος έχει μιλήσει πολλές φορές ανοιχτά για την ενδοοικογενειακή βία, η οποία έχει αυξηθεί σε πολλές χώρες αφότου τα λοκντάουν άφησαν πολλές γυναίκες παγιδευμένες με συντρόφους που τις κακοποιούν.efsyn.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares