Η σύνταξη ενός μετανάστη

ΓΕΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Θεόδωρος Μπάκας

Αξιότιμοι δημοσιογράφοι αυτής της απίθανης χώρας που λέγεται Ελλάδα, θα χρειαστώ τη βοήθειά σας σε ένα προσωπικό, αλλά όχι σπάνιο για εσάς θέμα. Ονομάζομαι Θεόδωρος Μπάκας και κατάγομαι από ένα πλέον πολύ μικρό χωριό της Θεσπρωτίας, τη Γόλα, η οποία αυτή τη στιγμή κατοικείται από 12 κατοίκους.Εγώ μαζί με την οικογένειά μου αναγκάστηκα να μεταναστεύσω στη Γερμανία το 1992, μετά την αναγγελία κλεισίματος του μοναδικού εργοστασίου της περιοχής όπου εργαζόμουν από το 1980, της Πειραϊκής Πατραϊκής. Από τότε είμαι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας έως και σήμερα. Εχω συνταξιοδοτηθεί λόγω αναπηρίας από τη Γερμανία, από τα 54 μου χρόνια. Σήμερα είμαι 63. Η σύνταξή μου εδώ έχει οριστικοποιηθεί, διότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ξανά να εργαστώ με τα προβλήματα υγείας που έχω. Η ελληνική μου σύνταξη, για την οποία έχω καταβάλει πολλές χιλιάδες δραχμές εισφορών από το υστέρημά μου, καθυστερεί με τρόπο προκλητικό και απάνθρωπο.

Πριν από έξι χρόνια ήρθε η πρώτη ενημέρωση από το ΙΚΑ ότι δικαιούμαι κάτι πάνω από 200 ευρώ τον μήνα σύνταξη από το ελληνικό κράτος. Καταβλήθηκε ένα ποσό καθυστερημένο 2 ετών και από τότε επί έξι χρόνια δεν κινείται τίποτα… Κάθε φορά που απαντούσαν στα τηλέφωνα… κάποτε… έλεγαν ότι το θέμα μου πρέπει να περάσει από επιτροπή. Τα τελευταία δύο χρόνια μού λένε το ίδιο.

Εδώ και μήνες δεν υπάρχει κανείς αρμόδιος να σηκώσει έστω τα τηλέφωνα… Την υπόθεση την έχω αναθέσει και σε δικηγόρο… και η διαδικασία είναι επίσης χρονοβόρα και ακριβή. Μπορείτε σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε το θέμα μου και να με βοηθήσετε να πάρω τη σύνταξή μου προτού γίνω απλά μια ανάμνηση; Γιατί τόση ταλαιπωρία των ανθρώπων που είναι μετανάστες για τα απλά δικαιώματά μας; Μπορείτε με την έγκρισή μου να χρησιμοποιήσετε και το όνομά μου δημόσια. Ζητώ απλά τα αυτονόητα και καμία χάρη από τα υπουργεία των αρμοδίων. Το τηλέφωνο μου είναι 00491731981002 για ερωτήσεις.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Ακόμα ένας μετανάστης

ΠΗΓΗ:efsyn.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares