ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ: «ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ»

ΓΕΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Στα μπλόκα των αγροτών  που απέκλεισαν συμβολικά το λιμάνι Ηγουμενίτσας παρευρέθηκε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μάριος Κάτσης.

Οι αγρότες στη συνομιλία τους με το βουλευτή ανέφεραν τα υπαρξιακά προβλήματα που τους έχει δημιουργήσει κυρίως η ακρίβεια, το ενεργειακό κόστος που έχει εκτοξευτεί συμπαρασύροντας στα ύψη το κόστος παραγωγής.

Ο βουλευτής Μάριος Κάτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η φωνή των αγροτών είναι μια φωνή που σήμερα εκφράζει όλους τους πολίτες αυτής της χώρας αυτή τη φορά. Και αυτό γιατί όλοι πλήττονται από το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και ανόδου του ενεργειακού κόστους που κατατρώει το διαθέσιμο εισόδημα, με την κυβέρνηση ούτε να θέλει ούτε να μπορεί να δώσει λύσεις.
Οι αγρότες ιδιαίτερα δίνουν μάχη επιβίωσης καθώς η αύξηση στο κόστος παραγωγής είναι τέτοια που το ζήτημα είναι αν θα συνεχίσουν να βρίσκονται στα χωράφια τους. Η κυβέρνηση απλώς κάθεται και κοιτάει όταν δεν εμπαίζει τους αγρότες όπως με τις αποζημιώσεις της ακαρπίας ή των φυσικών καταστροφών που έμειναν στα λόγια.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίζει να σκορπά δισεκατομμύρια στους ισχυρούς και στους κολλητούς της εξουσίας και να μην μειώνει τον ειδικό φόρο στα καύσιμα, να μη παρεμβαίνει για τη μείωση της μεγαβατώρας  όπως έχουμε προτείνει εμείς, αντιτείνοντας πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα. Είναι εμπαιγμός!

Οι αγρότες και η κοινωνική πλειοψηφία δεν έχει τίποτα να περιμένει από μια ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση που αδιαφορεί για το πώς ζει ο κόσμος και το μόνο που τη νοιάζει είναι πως θα κρύψει επικοινωνιακά τις αντιδράσεις όπως η σημερινή» 

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares