Στην τελική ευθεία οι δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Ολοένα και πυκνώνουν οι διεργασίες από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ αναφορικά με τη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την αξιοποίηση των περιφερειακών λιμένων. Στις 9 Μαρτίου δόθηκαν στη δημοσιότητα σχετικές προσκλήσεις υποβολής προσφορών για την πρόσληψη ανεξάρτητων αποτιμητών για την αξιοποίηση τόσο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε. μέσω πώλησης πλειοψηφικού μεριδίου συμμετοχής, όσο και για την αντίστοιχη διαδικασία για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης.
Ο κάθε ανεξάρτητος αποτιμητής, λαμβάνοντας τα απαραίτητα στοιχεία από το ΤΑΙΠΕΔ, θα κληθεί για κάθε μία από τις περιπτώσεις να υποστηρίξει το Ταμείο υποβάλλοντας σχετικές εκθέσεις, συμπεριλαμβανομένων όλων των απαραίτητων αναλύσεων και τεκμηρίωσης, των αρχών αποτίμησης, τις μεθοδολογίες, παραδοχές και εκτιμήσεις που εφαρμόστηκαν, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εισροών και υπολογισμών, την περιγραφή του έργου από οικονομική και επιχειρηματική σκοπιά, τυχόν προσαρμογές που έχουν γίνει στους υπολογισμούς, ως αποτέλεσμα του Technical Due Diligence Report κ.α. Επίσης, θα πρέπει να δώσει και σχετικό εύρος εύρος αγοραίας αξίας της συναλλαγής σε ημερομηνία αναφοράς που ορίζεται από το ΤΑΙΠΕΔ.
Η μέγιστη διάρκεια της δέσμευσης θα πρέπει να είναι έως πέντε (5) εβδομάδων, με τους ενδιαφερόμενους να καλούνται να υποβάλουν προσφορές σχετικά άμεσα, στις 28 Μαρτίου για τον λιμένα Αλεξανδρούπολης και στις 30 Μαρτίου για την Ηγουμενίτσα.
Όπως αναφέρεται, σε σχέση με την Ηγουμενίτσα (ΟΛΗΓ), η εταιρεία, παραχώρησε το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και εκμετάλλευσης των κτιρίων, της γης και των εγκαταστάσεων της λιμενικής χερσαίας ζώνης: (α) του λιμένα Ηγουμενίτσας (β) το αλιευτικό καταφύγιο της Σαγιάδας (γ) το αλιευτικό καταφύγιο Πλαταριάς και (δ) το καταφύγιο σκαφών αναψυχής στα Σύβοτα (λήξη παραχώρησης τον Φεβρουάριο 2062).
Μέσα στο καλοκαίρι, και μάλλον προς τα τέλη Ιουνίου, θα δοθεί η μάχη για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών (τουλάχιστον 67%) του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας. Τα επενδυτικά σχήματα που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη β’ φάση είναι η ATTICA A.E. Συμμετοχών, η Portek International Private LTD, η Quintana Infrastructure & Development, η ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ Α.Ε., η κοινοπραξία Archirodon Group N.V.- ANEK & όμιλος Trident Hellas, η κοινοπραξία Grimaldi Euromed – Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.
Με πληροφορίες από insider.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares