Ετοιμάζουν προεκλογικές ανακοινώσεις και για τα καύσιμα

ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Τελευταία νέα
Με τις τιμές να σπάνε τα ρεκόρ και τα νοικοκυριά να ασφυκτιούν, η κυβέρνηση προαναγγέλλει μέτρα και επιδοτήσεις με προεκλογικό άρωμα.

Προετοιμάζει το έδαφος για ανακοινώσεις σε σχέση με την τρομακτική ακρίβεια στα καύσιμα η κυβέρνηση, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι νοικοκυριά και επαγγελματίες δοκιμάζονται εδώ και μήνες, το Μαξίμου δείχνει να αντιμετωπίζει και αυτό το σοβαρό θέμα επικοινωνιακά και… προεκλογικά.

Οι ανακοινώσεις ενδέχεται να γίνουν μέσα στην εβδομάδα, ενώ με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά η νέα παρέμβαση στα καύσιμα θα έχει ορίζοντα τριμήνου, έως τον Σεπτέμβριο δηλαδή, και η επιδότηση αναμένεται να είναι μεγαλύτερη.

Χθες, εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε σε ασαφείς δηλώσεις για το θέμα, σημειώνοντας για το fuel pass ότι «εξετάζεται να δοθούν περισσότερα χρήματα και να διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια».

Από το οικονομικό επιτελείο διαρρέουν, μέσω ΑΠΕ, ότι τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού δημιουργούν χώρο για μεγαλύτερες παρεμβάσεις. Οι ίδιες πηγές σημειώνοντας στο πρακτορείο ότι το περιεχόμενο των μέτρων έχει κλειδώσει και απομένουν λεπτομέρειες, όπως το ύψος της επιδότησης και τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων.

Μέχρι στιγμής αυτά που έχουν διαρρεύσει για το fuel pass:

  1. Θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.
  2. Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα.
  3. Για την βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass. Το ποσό της επιδότησης θα είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο.
  4. Το μέτρο του fuel pass θα αφορά περισσότερους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων).

Μικρή αποκλιμάκωση στο πετρέλαιο

Την ίδια στιγμή, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, οι τιμές του «μαύρου χρυσού» υποχώρησαν σημαντικά και από τα 124 ευρώ που ήταν την Τετάρτη, διαμορφώθηκαν λίγο πάνω από τα 113 δολάρια το βαρέλι. Το ευρώ έναντι του δολαρίου υποχώρησε ελαφρά στην περιοχή του 1,05.

Τέλος με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξη, η μέση τιμή στην χώρα, της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώθηκε την περασμένη Πέμπτη στα 2,430 ευρώ το λίτρο και το diesel κίνησης στα 2,078 ευρώ το λίτρο.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares