Μάχη αυτοδιοικτικών για τα σκουπίδια!

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Την υποβολή αιτήματος στην Αποκεντρωμένη ώστε να εκδοθεί διαπιστωτική πράξη προκειμένου να αναλάβει ο Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων, όλες τις αρμοδιότητες σχετικά με τη λειτουργία του εργοστασίου απορριμμάτων, που ασκεί έως σήμερα η Περιφέρεια, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΣΔΑ στην προχθεσινή του συνεδρίαση.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη μετά και την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση. Ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ, Νίκος Καλαντζής, στην εισήγησή του, σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα με την διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο και συμπλήρωσε ότι με την παρέμβαση της Κυβέρνησης το τοπίο ξεκαθάρισε και έδωσε ουσιαστικά την εντολή στους Δήμους της Ηπείρου –μέσω του ΦΟΔΣΑ- να αναλάβουν την ευθύνη.

Ανέφερε ακόμα, ότι σχεδόν όλες οι υποδομές κατασκευάστηκαν από την Περιφέρεια γεγονός για το οποίο έχουν εκφραστεί ευχαριστίες, η λειτουργία τους όμως πλέον πρέπει να γίνει από τους Δήμους.

Την ενόχλησή του για την απόφαση του Φορέα, δεν έκρυψε ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σημείωσε ότι «ο ΦΟΔΣΑ πολύ επιπόλαια έρχεται να αναλάβει τη λειτουργία και την αναβάθμιση του εργοστασίου» και έκανε γνωστό ότι οι Δήμοι οφείλουν στην Περιφέρεια ποσό της τάξης των 4,1 εκατομμυρίων ευρώ και η Περιφέρεια από την πλευρά της έχει άνοιγμα προς το εργοστάσιο ύψους 2,1 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Περιφερειάρχης υποστήριξε ότι με βάση τα οικονομικά στοιχεία αποδεικνύεται ότι η Περιφέρεια έχει την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξει την λειτουργία του εργοστασίου.

Μάλιστα ο κ. Καχριμάνης, σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης χαρακτηρίζει τους Δημάρχους που υπερψήφισαν την απόφαση «κατώτερους των περιστάσεων», «κλίκα», «υπαλλήλους της εταιρείας που διαχειρίζεται το εργοστάσιο» και τους καλεί «να μην είναι υπάλληλοι κανενός κυκλώματος».

Στις δηλώσεις αυτές αντέδρασε εξ ίσου έντονα ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος με ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρό του Νίκο Καλαντζή.

Ανακοίνωση στην οποία γίνεται λόγος για κατήφορο του Περιφερειάρχη.

«Η διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις συκοφαντικές και προσβλητικές δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη, που αφορούσαν τα μέλη της και δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να προσβάλλει την αξιοπρέπεια των αιρετών μελών της, με εκφράσεις όπως «μια κλίκα που λέγεται διοίκηση του ΦΟΔΣΑ» και «να μην είναι υπάλληλοι κανενός κυκλώματος».

Πιστή στις δημοκρατικές αρχές της και στην εφαρμογή των νόμων, δεν θα παρακολουθήσει τον κατήφορο των δηλώσεων του Περιφερειάρχη και θα συνεχίσει να λαμβάνει τις αποφάσεις της σεβόμενη την αρχή της πλειοψηφίας των συλλογικών της οργάνων, βασική αρχή της δημοκρατίας.

Όλοι κρινόμαστε από τους πολίτες.

Η διοίκηση του Φορέα θα συνεχίσει να εργάζεται για το καλό των ηπειρωτών με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι τους, επιτελώντας υπεύθυνα το έργο το οποίο έχει αναλάβει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων για τις οποίες οι θεσμοί του ελληνικού κράτους την έχουν καταστήσει υπεύθυνη» αναφέρεται στη δήλωση.

Μέτωπο και στο Δήμο Ιωαννιτών άνοιξε η τελευταία συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Οι τρεις αντιδήμαρχοι που εκπροσωπούν τον Δήμο στον ΦΟΔΣΑ έδωσαν λευκή ψήφο στην τελευταία συνεδρίαση για την μεταφορά του εργοστασίου στον Φορέα καταθέτοντας μία σειρά από επιχειρήματα.

Η αρχή της νέας σύγκρουσης έγινε με την ανακοίνωση της παράταξης του Θωμά Μπέγκα, ο οποίος επίσης εκπροσωπεί τον Δήμο στη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ έχοντας την θέση του αντιπροέδρου.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης η παράταξή του χαιρέτισε την απόφαση, επιτιθέμενη ταυρόχρονα στη Δημοτική Αρχή για τη στάση των εκπροσώπων της.

Η συνέχεια δόθηκε από την Δημοτική Αρχή με σχετική ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στον κ. Μπέκα υποστηρίζοντας ότι δεν δόθηκε καμία απάντηση για το κόστος των απορριμμάτων και την επιβάρυνση που θα υπάρξει για τους πολίτες.

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Περιφερειάρχη Ηπείρου εξαπολύει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ.

Αφορμή αποτέλεσαν όσα ανέφερε ο κ. Καχριμάνης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη Διοίκηση του ΦΟΔΣΑ.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί πολύ σκληρές εκφράσεις κάνοντας λόγο για «βαρώνους» και μαφιόζους.

πηγη:vdella.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares