Κατατέθηκαν τρεις δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι

ΓΕΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Εξέπνευσε στις πέντε το απόγευμα της Παρασκευής 05/08 η προθεσμία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών (τουλάχιστον 67%) του λιμένα της Ηγουμενίτσας.

Από τα εφτά υποψήφια επενδυτικά σχήματα που είχαν δικαίωμα συμμετοχής, προσφορές υπέβαλαν οι τρεις. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ertnews, προσφορές υπέβαλλαν ο όμιλος Grimaldi, o Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης και η Attica Group. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να ανοίξουν οι φάκελοι με τα νομιμοποιητικά έγγραφα των προσφερόντων και ακολούθως – σε χρόνο που θα προσδιοριστεί – οι προσφορές.

Ο «Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.» (ΟΛΗΓ Α.Ε.) έχει το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων τεσσάρων λιμένων, και συγκεκριμένα του λιμένα Ηγουμενίτσας, του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας, του αλιευτικού καταφυγίου Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων, που βρίσκονται στη βορειοδυτική Ελλάδα, στην Περιφέρεια Ηπείρου, δυνάμει σύμβασης παραχώρησης με το ελληνικό Δημόσιο.

Η σύμβαση παραχώρησης έχει διάρκεια 60 ετών από την υπογραφή της και λήγει την 3η Φεβρουαρίου 2062. Οι κύριες δραστηριότητες του οργανισμού σήμερα αφορούν την εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών ελλιμενισμού σε πορθμειακά πλοία (ferry boat) και πλοία Ro-Ro (φορτηγά και άλλα οχήματα), τόσο εγχώριων όσο και διεθνών ακτοπλοϊκών γραμμών.

Επιπλέον, παρέχει βοηθητικές υπηρεσίες σε πλοία (υδροδότηση, ηλεκτροδότηση, επικοινωνίες κ.λπ.) και αξιοποιεί χερσαίες και κτιριακές υποδομές του λιμένα Ηγουμενίτσας. Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει από το 2012 μετοχές που αντιστοιχούν στο 100% του μετοχικού κεφαλαίου (9.780.000€) του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.

ertnews.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares