Κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων Θεσπρωτίας στην απεργία

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Τελευταία νέα

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΗ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ

 ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΦΩΝΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ !!

Όλες και όλοι έχουμε καταλάβει ότι η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη δεν ήταν απλώς ένα δυστύχημα. Ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα! Γιατί πως αλλιώς μπορείς να αποκαλέσεις τη συνειδητή απαξίωση των σιδηροδρόμων τόσα χρόνια, προκειμένου να τους χαρίσουν σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους; Πως αλλιώς να αποκαλέσεις την παντελή έλλειψη συντήρησης προκειμένου να αυγατίζουν τα κέρδη τους; Πως αλλιώς να αποκαλέσεις τη μη εφαρμογή στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας, τα οποία ο ελληνικός λαός τα έχει πληρώσει δύο και τρεις φορές;

Φτάνει πια! Αρνούμαστε να πληρώνουμε την εγκληματική πολιτική όλων των Κυβερνήσεων, που θυσιάζουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Γυρνάμε την πλάτη σε αυτούς που σήμερα χύνουν περίσσια δάκρυα πάνω από τα μνήματα, ενώ είναι συνένοχοι στο έγκλημα. Αρνούμαστε να ακούσουμε τα κούφια λόγια περί μέτρων που θα ληφθούν και ευθυνών που θα αποδοθούν, ενώ τόσα χρόνια έβαλαν πλάτη για να απαξιωθούν οι υποδομές.

Άλλωστε εμείς οι εργαζόμενοι στους Δήμους και τη Περιφέρεια έχουμε νιώσει στο πετσί μας αυτή τη πολιτική. Ξέρουμε πολύ καλά πως οι κυβερνήσεις και οι δήμαρχοι απαξιώνουν τις υπηρεσίες και από προσωπικό αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή για να τις χαρίζουν στους μεγαλοκαρχαρίες. Εξ΄ αιτίας αυτής της πολιτικής κάθε μέρα έχουμε στο κλάδο και ένα εργατικό ατύχημα με αποτέλεσμα να μετράμε 64 νεκρούς και εκατοντάδες σακατεμένους.

Η 8η Μάρτη, που έχει πάνω από ένα αιώνα ταυτιστεί με τον αγώνα των γυναικών για ισοτιμία, μπορεί να αποτελέσει τη σπίθα για να διεκδικήσουμε να μη χύνει άλλο αίμα ο λαός και η νεολαία για τα κέρδη τους. Να αποδοθούν τώρα οι ευθύνες στους πραγματικούς ενόχους. Να διεκδικήσουμε σύγχρονες ασφαλείς μεταφορές και συγκοινωνίες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ !!

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares