Παραλαβή 9θεσιου Βαν δωρεάς του Ιδρύματος Σταυρός Νιάρχος από το Δήμο Σουλίου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παραδόθηκε σήμερα, 20 Απριλίου 2023, στο Δήμο Σουλίου, 9θέσιο όχημα τύπου βαν, η προμήθεια του οποίου πραγματοποιήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εξαρχής επέδειξε ευαισθησία στο αίτημα δωρεάς του Δήμου Σουλίου, στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης, ενισχύοντας έμπρακτα τις κοινωνικές δομές μας και απέδειξε για μια ακόμη φορά την τεράστια κοινωφελή και ανθρωπιστική δράση του.

Το εν λόγω νέο όχημα πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας σπουδαστών από τα διοικητικά όρια του Δήμου Σουλίου στην Ηγουμενίτσα, για τη συμμετοχή τους στο ΚΔΑΠ-μεΑ «Το Εργαστήρι». Στόχος του Δήμου είναι και θα είναι η ασφαλής μετακίνηση των σπουδαστών και η ομαλή συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η παραλαβή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Σουλίου, κ. Καραγιάννη Ιωάννη, της κ. Αθηνάς Καλύβα, Πρώην Γενικής Γραμματέως Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών και νυν Προϊσταμένης Μονάδας Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής Πολιτικής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ε.Ε., των άμεσα ωφελούμενων σπουδαστών του ΚΔΑΠ-μεΑ «Το Εργαστήρι» και μελών των οικογενειών τους που δέχτηκαν την προσφορά αυτή με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση.

Δεσμευόμαστε για τη συνέχιση της προσπάθειας να ανταποκριθούμε με κάθε τρόπο στους ευαίσθητους τομείς της κοινωνικής προστασίας και παιδείας, ειδικά στη δύσκολη πραγματικότητα που εδώ και καιρό βιώνει η χώρα.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Πρόεδρο, το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση Δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος γι’ αυτή την πράξη προσφοράς, με τη χρηματική δωρεά για την αγορά του οχήματος. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, τέτοιες ενέργειες είναι σημαντικές και άξιες συγχαρητηρίων. Ευχόμαστε σε όλους σας υγεία και καλή δύναμη για τη συνέχιση του έργου σας.

Ευχαριστούμε θερμά και τη συμπατριώτισσά μας κ. Καλύβα, με τη συμβολή και παρέμβαση της οποίας δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες και ολοκληρώθηκε η θετική έκβαση του αιτήματος δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η κ. Καλύβα, στέκεται συνεχώς στο πλευρό του Δήμου και έχει υπάρξει ανιδιοτελής αρωγός σε πλήθος ζητημάτων, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τον τόπο καταγωγής της, με ιδιαίτερο ζήλο και προσωπικό αγώνα.

Στη λιτή εκδήλωση που προηγήθηκε της παράδοσης του οχήματος στο Δήμο και τους άμεσα ωφελούμενους η κ. Καλύβα απηύθυνε χαιρετισμό και δήλωσε τα εξής:

«Αγαπητέ μου Δήμαρχε, Συμπολίτες μου και αγαπητά μου παιδιά: Μεγάλη η χαρά μου και η συγκίνηση για τη σημερινή ημέρα. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να ευρίσκομαι ανάμεσά σας για να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες της δωρεάς του ιδρύματος Νιάρχου και να παραδώσουμε προς χρήση το αυτοκίνητο ΒΑΝ για τις ανάγκες των παιδιών μας, των παιδιών με ειδικά χαρίσματα, για την ικανοποίηση των αναγκών μετακίνησης. Πάντα πίστευα ότι ένα σύγχρονο Κράτος δεν χαρακτηρίζεται μόνο από αριθμούς για τη μέτρηση της οικονομικής προόδου αλλά χαρακτηρίζεται και από το πώς μεταχειρίζεται και το πώς συνδράμει τους πιο ευάλωτους. Για την κοινωνική συνοχή συνεπώς είναι απαραίτητη και η Κρατική συνδρομή ειδικά για τη διασφάλιση της κοινωνικής συμπληρωματικότητας και του μη αποκλεισμού από την παραγωγή των πιο ευάλωτων. Η πρόσβαση συνεπώς όλων σε όλες τις δραστηριότητες είναι απαραίτητη για την ισόρροπη ανάπτυξη και για την κοινωνική ενσωμάτωση ειδικά των ατόμων με ειδικά χαρίσματα. Ωστόσο, πολλές φορές οι πόροι δεν επαρκούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητη και η ιδιωτική πρωτοβουλία και η συνδρομή των ιδιωτών πολλές φορές με τη μορφή δωρεών. Προσωπικά από την πρώτη στιγμή που είχα την τιμή να μου ανατεθεί η ΓΓΦΠ, μαζί με όλο το οικονομικό επιτελείο, προσπαθήσαμε να διευκολύνουμε την πραγματοποίηση δωρεών θεσπίζοντας διατάξεις για την απαλλαγή από ΦΠΑ και διευκολύνοντας τις διαδικασίες αποδοχής. Σε αυτά τα πλαίσια το ίδρυμα Νιάρχος αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την ιδιαίτερη έμφαση που αποδίδει στην κοινωνική αλληλεγγύη με τις χορηγίες, κατόπιν ενεργειών μας και αποδοχή από το ΔΣ, προχώρησε στην δωρεά του ποσού για την αγορά του αυτοκινήτου που παραδίδουμε σήμερα για αποκλειστική χρήση και για την μετακίνηση των παιδιών μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά το ίδρυμα Νιάρχος και ιδιαίτερα τον Πρέσβη κ. Κασκαρέλη Σύμβουλο του ΔΣ για την πολύτιμη συνδρομή του, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στη δωρεά, καθώς και τον κ. Δήμαρχο για την καθοδήγησή του και τις υποδείξεις του.    

Τελειώνοντας θα ήθελα να απευθυνθώ σε εσάς αγαπητά μου παιδιά: Θέλω να σας θυμίσω ότι όλα τα προβλήματα στη ζωή και η ανηφόρα της ξεπερνιέται μόνο με αγάπη και αποδοχή. Αγάπη από τους γονείς μας και κοινωνική αποδοχή. Η δωρεά που ολοκληρώνεται σήμερα είναι απόδειξη έμπρακτης και άδολης αγάπης. Πίσω από αυτή την πράξη υπάρχει μόνο άδολη αγάπη για τον τόπο για εσάς και τίποτα μα τίποτα άλλο. Και ποιος είναι ο σκοπός; Να διευκολύνει τις μετακινήσεις σας για να σας βοηθήσει να πιαστείτε στέρεα στο κλαράκι της ζωής για να βοηθήσετε ως αυριανοί πολίτες το κλαράκι αυτό να καρπίσει, να ανθίσει και να ανανεωθεί.»

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares