Η Μητροπολη Παραμυθιάς για τον εορτασμό του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη  του Αγίου Δονάτου επισκόπου Ευροίας του Θαυματουργού πολιούχου και προστάτου της Ιεράς Μητροπόλεως την Κυριακή 30 Απριλίου 2023. Στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου συνοδευομένου από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το Σάββατο 29 Απριλίου 2023, παραμονή της εορτής του Αγίου Δονάτου επισκόπου Ευροίας του Θαυματουργού πολιούχου και προστάτου της Ιεράς Μητροπόλεως, στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού και με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δονάτου στους δρόμους της πόλεως της Παραμυθιάς. Με την παρουσία τους τίμησαν την πανήγυριν οι Βουλευτές και οι Δήμαρχοι του Νομού Θεσπρωτίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, οι Διοικητές όλων των Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού Θεσπρωτίας και ευσεβείς χριστιανοί.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares