Η 14η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών στο Γραικοχώρι (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου «Ο Άγιος Δημήτριος» διοργάνωσε στα πλαίσια της εορτής της Αγίας Τριάδας τη 14η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών.

Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή 4 Ιουνίου, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου, μετά το πέρας του Εσπερινού και της Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας .

Μια γιορτή θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής η οποία στηρίζεται από το Δήμο Ηγουμενίτσας, το ΠΑΚΠΠΟ, την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, τη Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου αλλά και από φίλους του συλλόγου και αρκετούς εθελοντές.

Ένα συναπάντημα που σκοπός του είναι η αναβίωση, η διατήρηση και η προβολή των Παραδοσιακών Χορών, των ηθών και των εθίμων των διαφόρων περιοχών της πατρίδας μας.

Ήταν ένα πλούσιο παραδοσιακό πρόγραμμα με Χορούς και Τραγούδια από το Αιγαίο, τη Μακεδονία , τη Θεσσαλία, τον Πόντο, τη Κρήτη, και την Ήπειρο.

Το Γραικοχώρι γέμισε από τους μοναδικούς ήχους των Ελληνικών παραδοσιακών οργάνων και τα απαράμιλλα χρώματα και σχέδια των τοπικών παραδοσιακών φορεσιών της Πατρίδας μας. Οι παρευρισκόμενοι χάρηκαν μια δροσερή όαση πολιτισμού, μια γιορτή επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων που αγαπούν, τιμούν και σέβονται την Παράδοση.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares