Παναγιώτης Νταής: Η «αναγέννηση» της Πέρδικας και η μεγάλη συμβολή του τ. προέδρου Κώστα Λάλλα

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Δέκα έξι χρόνια μετά τη λήξη της θητείας του, ο σεβαστός τέως Πρόεδρος της Κοινότητας Πέρδικας κ. Κωνσταντίνος Λαλλάς, επιχειρεί – μέσω της έκδοσης ενός προσεγμένου εντύπου – να κάνει έναν απολογισμό της 16ετους θητείας του. Ο απολογισμός αυτός είναι χρήσιμος και αποκαλυπτικός, γιατί μας δείχνει πόσα πολλά και σημαντικά έγιναν στα 16 χρόνια της Προεδρίας του κ. Λαλλά».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Παναγιώτη Νταή, «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης».

Συνεχίζει μάλιστα σημειώνοντας τα εξής:

«Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, η Πέρδικα μετεξελίχθηκε από ένα απλώς γραφικό χωριό, σε ένα πραγματικό τουριστικό θέρετρο, ενώ παράλληλα βελτιώθηκε εντυπωσιακά το επίπεδο της ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Ο Κ. Λαλλάς με την επιτυχημένη θητεία του, καταγράφηκε ως ένας εκ των πλέον αποτελεσματικών αυτοδιοικητικών, με αναγνώριση που έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της Θεσπρωτίας.

Ερχόμενος από την Αθήνα στο χωριό της καταγωγής του και στον τόπο που μεγάλωσε, κουβαλώντας εμπειρίες και γνώση από την πολύχρονη επαγγελματική του σταδιοδρομία, κατάφερε να κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη των συγχωριανών του και μαζί με τους συνεργάτες του να μετατρέψουν την Πέρδικα σε ένα πρότυπο χωριό. Είχε άψογη συνεργασία με όλες τις αρχές της περιοχής, αλλά και με τα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Αθήνα, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα της εποχής.

Το αποτέλεσμα αυτής της οργανωμένης προσπάθειας ήταν η εκτέλεση έργων και η πραγματοποίηση δράσεων σε όλους τους τομείς αρμοδιοτήτων της Τ.Α.; υγεία, παιδεία, πολιτισμός, αθλητισμός, περιβάλλον, πρωτογενής τομέας, εξυπηρέτηση πολιτών κ.α.

Από τα χρόνια της θητείας του κ. Λαλλά έως σήμερα μεσολάβησε αρκετά μεγάλο διάστημα και βεβαίως επήλθε η ενσωμάτωση της Πέρδικας στον ενιαίο «Καλλικρατικό» Δήμο Ηγουμενίτσας. Η πορεία προς την ενιαία διοίκηση του Δήμου δεν ήταν εύκολη. Τα πρώτα 3 – 4 χρόνια της κοινής πλεύσης, δηλαδή τα έτη αμέσως μετά το 2010, αφιερώθηκαν αναγκαστικά στη θέσπιση μορφών συνεργασίας σε πολιτικό και διοικητικό επίπεδο, ώστε να καταστεί δυνατή η αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου συνολικά, αλλά και να ωριμάσουν αναπτυξιακά έργα και δράσεις για την περιοχή της Πέρδικας. Και αυτό επιτεύχθηκε.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, αφού στην Πέρδικα δεν υλοποιήθηκαν μεγάλα έργα και παρεμβάσεις, αντίστοιχα με αυτά που εκτελέστηκαν στη διάρκεια της θητείας του κ. Λαλλά. Το χωριό έμεινε σχεδόν στάσιμο, ενώ αντιμετώπισε μια σειρά από σοβαρά προβλήματα, όπως π.χ. το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης, το έργο αντικατάστασης του οποίου εκτελείται καθυστερημένα και με εξαιρετικά βραδείς ρυθμούς. Παρ΄ όλα αυτά, οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες του χωριού πάλεψαν και κατόρθωσαν να διατηρήσουν την Πέρδικα στην «πρώτη γραμμή» της τουριστικής κίνησης.

Ο Συνδυασμός «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» αντλώντας την έμπνευση από το έργο του κ. Λαλλά και αξιοποιώντας όλα τα τρέχοντα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία έχει εκπονήσει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Πέρδικα, με το οποίο θα επιχειρηθεί να δοθεί μια νέα αναπτυξιακή ώθηση, μετά από χρόνια στασιμότητας. Το πρόγραμμά μας (το οποίο μπορεί κανείς να το διαβάσει και να το σχολιάσει στην ιστοσελίδα www.symmaxia-igoumenitsa.gr ώστε να εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο) αντιμετωπίζει τα προβλήματα της καθημερινότητας, καθώς επίσης προτείνει ένα νέο τρόπο λειτουργίας του Δήμου και συνεργασίας με την Κοινότητα, μέσω του οποίου αποκαθίσταται στο πλαίσιο του επιτρεπτού από τη νομοθεσία η αυτοτέλεια στη λειτουργία της Κοινότητας, με βασικές αρχές τη συνεργασία με την τοπική κοινωνία, το συντονισμό δράσεων των συναρμόδιων υπηρεσιών, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία».

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares