Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί δικαιούχοι του προγράμματος «Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα»

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε 95.861 ανέρχονται οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα», του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που εγκρίνονται. Έχουν συνολικό προϋπολογισμό 99.984.006 ευρώ κι αφορούν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Στις 4.070 ανέρχονται οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Οι προσωρινοί πίνακες με τους επιλέξιμους και τους επιλαχόντες δικαιούχους του «Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα» αναρτήθηκαν, στην ιστοσελίδα https://allazothermosifona.gov.gr/exelixi/apotelesmata-axiologisis/

Οι σχετικές λίστες έχουν καταρτιστεί ανά Περιφέρεια και ανά κατηγορία προϋπολογισμού, με αντίστοιχη κατάταξη, βάσει της βαθμολογίας κάθε αίτησης.

Σύμφωνα με τον Οδηγό του προγράμματος, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων από την Τετάρτη 12 Ιουλίου (00:01) έως και την Τρίτη 18 Ιουλίου (23:59). Στη συνέχεια, στην ίδια ιστοσελίδα θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες και οι τελικοί δικαιούχοι θα μπορέσουν να λάβουν τις ειδικές επιταγές (vouchers).

Υπενθυμίζεται πως τα vouchers καλύπτουν μέρος της συνολικής δαπάνης αγοράς του νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, καθώς και των άμεσα συνδεδεμένων και απαραίτητων υπηρεσιών (τοποθέτηση κ.λπ.) από τους εγκεκριμένους προμηθευτές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το «Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα» έχει διαθέσιμο προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, όσο εξαργυρώνονται επιταγές, θα δημιουργείται χώρος (αποθεματικό), ώστε να ενταχθούν και επιλαχόντες δικαιούχοι του προγράμματος.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares