Απάντηση του Πρόεδροου της Κοινότητας Ν. Σελεύκειας στην καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Σε απάντηση της εναντίον μου καταγγελίας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας, θέλω να διευκρινίσω τα ακόλουθα:
1.Η συμπεριφορά μου κατά την επίσκεψη στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας την 19 – 7 – 2023 σε καμία περίπτωση δεν ήταν απρεπής, ανάρμοστη, προσβλητική, επιθετική και αλαζονική και φυσικά πολύ απέχει από το να χαρακτηρίζεται αυθαίρετα ως φασιστική. Σίγουρα υπήρξε ένταση, η οποία οφείλεται στην προσπάθεια που καταβάλλω τα τέσσερα τελευταία χρόνια ως Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Σελεύκειας, να διεκδικήσω τα καλύτερα για το χωριό μου. Η ένταση αυτή ήταν ιδιαίτερα αυξημένη γιατί το αντικείμενο της διεκδίκησης ήταν ο καθαρισμός των οικοπέδων από ξερά χόρτα, ενόψει της δύσκολης περιόδου που διανύομε, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος να ξεσπάσουν φωτιές και να κινδυνέψουν άνθρωποι και περιουσίες.
2.Στη συζήτηση με την αρμόδια υπάλληλο – την οποία σέβομαι απόλυτα ως επαγγελματία – δημιουργήθηκε μια διαφωνία, που οδήγησε στο «ανέβασμα των τόνων». Τίποτα πέραν αυτού. Συνεπώς, το να αποδίδονται τραμπούκικες και εκφοβιστικές συμπεριφορές σε έναν εργαζόμενο που υπηρετεί επί πολλά έτη με αφοσίωση το συνδικαλιστικό κίνημα και τα δικαιώματα των εργατών (απο 2007-2016 ως πρόεδρος στο Σύλλογο Φορτοεκφορτωτών Ηγουμενίτσας, μέλος στις επιτροπές Κ.ΑΦ λιμανιού Ηγουμενίτσας , μέλος Ε.Ρ.Φ λιμάνιου Ηγουμενίτσας, εκπρόσωπος του Συλλόηου στο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος από το 2007 εως σήμερα, μέλος Δ.Σ Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας από το 2007 έως σήμερα, μέλος διοίκησης Α.Ε.Ν.Σ, πρόεδρος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού & Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας 2014-2016) μόνο θυμηδία προκαλεί. Εκτός και αν πίσω από αυτήν την προσωπική επίθεση σε βάρος μου, υποκρύπτονται άλλες σκοπιμότητες τις οποίες αρνούμαι να πιστέψω.
3. Σε σχέση με την Παγία την οποία λαμβάνει η Νέα Σελεύκεια, αυτή ανέρχεται στο ποσό των 4000€ από την οποία αφαιρούνται εισφορές και φόροι που κυμαίνονται ανάλογα με τις αξίες των τιμολογίων και ως καθαρό ποσό η κοινότητα μας διαχειρίζεται περίπου 2800 € κατ’ έτος. Τα χρήματα δεν επαρκούν για να καλυφθούν όλα τα έξοδα της Κοινότητα μας.
4. Η κλήση της αστυνομίας έγινε γιατί αρνούμουν να εξέλθω από το γραφείο της υπαλλήλου μετά από προτροπή της αντιμετωπίζοντας τον δημόσιο χώρο ως ιδιωτικό και παρακάμπτοντας τις διαδικασίες. Στο μεσοδιάστημα μέχρι να έρθει ο αστυνομικός υπάλληλος έπρεπε εσπευσμένα να επιστρέψω στην εργασία μου για μερικά λεπτά αφου πρώτα περίμενα στον εξωτερικό χώρο για περίπου 10 λεπτά. Επιστρέφοντας, ανέφερα τα παράπονα μου στον αντιδήμαρχο καθαριότητας.
Τέλος, αν κάποιος θεώρησε ότι προσβλήθηκε από τη συμπεριφορά μου και παρά τις εξηγήσεις που δίνω με την παρούσα επιστολή μου εξακολουθεί να νιώθει προσβεβλημένος, δεν ήταν κάτι σκόπιμο.
Με εκτίμηση
Παναγιώτης Τακλάκογλου
Πρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας Νέας Σελεύκειας

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares