Φορολογικές δηλώσεις: Επίσημα και νέα παράταση της προθεσμίας

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρατείνεται κατά έναν μήνα η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Συγκεκριμένα οι φορολογικές δηλώσεις για το 2022 θα παραταθούν έως τις 31 Αυγούστου 2023 τόσο για τα φυσικά πρόσωπα όσο και για τα νομικά. Ωστόσο, έως την ίδια ημερομηνία θα πρέπει να καταβληθούν οι δύο πρώτες από τις οκτώ δόσεις για την εξόφληση του φόρου.

Να σημειωθεί πως εξακολουθεί να ισχύει η έκπτωση του 3% μόνο για όσους καταβάλουν εφάπαξ τον φόρο έως τις 31 Ιουλίου. Για τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία, ο φόρος εισοδήματος καταβάλλεται σε έξι μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο.

Τα παραπάνω προβλέπειτροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που αναμένεται να κατατεθεί μέσα στην ημέρα στη Βουλή στο νομοσχέδιο «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας- συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις».

Υπενθυμίζεται πως στην ίδια τροπολογία αναφέρεται ότι επιστρέφουν στο Δημόσιο οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ που κατείχε το Υπερταμείο. Επίσης, ρυθμίζεται το καθεστώς για την εισαγωγή των μετοχών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο χρηματιστήριο, θεσπίζεται πλαίσιο ενίσχυσης των εργαζομένων σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις το οποίο θα εφαρμοστεί από εφέτος και για όσους ήδη επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου, και απαλλάσσονται για τρία χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ τα κτίρια που χαρακτηρίζονται επικίνδυνα εξαιτίας αυτών των πυρκαγιών.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares