Γιάννης Γόγολος: Το λιμάνι Ηγουμενίτσας ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ
Το λιμάνι Ηγουμενίτσας ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ! Οι κατακτητές προ των πυλών!
 
Η Παράταξη Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία τα τελευταία χρόνια έδωσε “ομηρικές μάχες” με την Δημοτική Αρχή και τον Βουλευτή Θεσπρωτίας κ.Γιόγιακα όπως επίσης σε όλες τις συσκέψεις παρουσία του τότε υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη!!
 
Η πρόταση μας δεν έγινε αποδεκτή ούτε για τα τμήματα της χερσαίας ζώνης αλλά ούτε για την πώληση, από τη Δημοτική Αρχή!
Η Παράταξη μας είχε τεκμηριωμένη πρόταση να μην συμπεριλαμβάνεται το λιμάνι εσωτερικού αλλά βρήκε τοίχος από τη Δημοτική Αρχή!
Τελικά ο πήχης που έθεσε η Δημοτική Αρχή και ο βουλευτής κ. Γιόγιακας ήταν πολύ χαμηλός!!!
 
Στην Σύμβαση Παραχώρησης του ΟΛΗΓ ΑΕ “το πραγματικό τίμημα είναι στα 74 εκατ. ευρώ, κατά δέκα λιγότερα, από όσα αναφέρει η κυβέρνηση, καθώς τα 10 έως 11 εκατ ευρώ είναι το αποθεματικό του δημόσιου ΟΛΗΓ ΑΕ”.
Όπως έγινε γνωστό κατά την συζήτηση στη Βουλή 05.09.2023 “κανένα Υπερταμείο δεν υποχρέωσε το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει σε αυτού του είδους την παραχώρηση , παρά μόνο η κυβέρνηση”.
Εν το μεταξύ “εντελώς αβάσιμα τα επιχειρήματα ότι θα υπάρξουν αυξημένα έσοδα στα δημόσια ταμεία, ότι θα αυξηθεί η απασχόληση, η δραστηριότητα στο λιμάνι” όπως και ότι “δεν προβλέπεται καμία ρητή διατύπωση για το μέγεθος ή το είδος των επενδύσεων, ως δέσμευση του επενδυτή”.
 
Στον αέρα είναι η κατασκευή της μαρίνας, διότι αυτή “δεν προβλέπεται πουθενά ότι θα κατασκευαστεί σε τέσσερα χρόνια ή και καθόλου!!!
Καληνύχτα Κεμάλ!!!!

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares