Οι νέοι Δήμαρχοι της Ηπείρου

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νέος αυτοδιοικητικός χάρτης για την Ήπειρο προέκυψε με την ολοκλήρωση της εκλογικής αναμέτρησης. Σε επίπεδο Περιφέρειας δεν συντελέστηκαν μεγάλες αλλαγές, ωστόσο προκύπτει ένα νέο Περιφερειακό Συμβούλιο με αρκετά νέα μέλη και νέες παρατάξεις όπως αυτή του Λάμπρου Γεωργόπουλου.

Στους 18 Δήμους της Ηπείρου, εκλέγονται για πρώτη φορά νέοι δήμαρχοι σε οκτώ από αυτούς, σε δύο Δήμους έχουμε επιστροφή πρώην δημάρχου και σε άλλους οκτώ συνεχίζουν οι σημερινοί για μία ακόμη θητεία.

Ο Νομός Θεσπρωτίας έκανε το τρία στα τρία. Και στους τρεις δήμους –Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών- εκλέχθηκαν νέα πρόσωπα στις θέσεις των Δημάρχων.

Στο Νομό Ιωαννίνων μόλις δύο δήμοι θα έχουν νέους δημάρχους κι αυτοί είναι τα Βόρεια Τζουμέρκα και το Μέτσοβο. Στις περιπτώσεις των Δήμων Ιωαννιτών και Κόνιτσας έχουμε επιστροφή των πρώην Δημάρχων και στους υπόλοιπους τέσσερις οι σημερινοί δήμαρχοι εκλέχθηκαν και για την επόμενη πενταετία.

Στο Νομό Άρτας αλλαγή σκυτάλης και νέο πρόσωπο έχουν στον Δήμο Αρταίων. Για πρώτη φορά εκλέγεται δήμαρχος στο Δήμο Σκουφά ο Κώστας Παπασιώζος, ο οποίος έχει πίσω του δημαρχιακές θητείες σε καποδιστριακό δήμο. Παραμένουν και συνεχίζουν οι δήμαρχοι Κεντρικών Τζουμέρκων και Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Στο Νομό Πρέβεζας, αλλαγή σκυτάλης έχουμε μόνο στο Δήμο Ζηρού ενώ παραμένουν και συνεχίζουν οι δήμαρχοι Πρέβεζας και Πάργας.

 

Οι νέοι δήμαρχοι της Ηπείρου

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Βορείων Τζουμέρκων: Νίκος Βαίτσης

Δωδώνης: Χρήστος Ντακαλέτσης

Ζαγορίου: Γιώργος Σουκουβέλος

Ζίτσας: Μιχάλης Πλιάκος

Ιωαννιτών: Θωμάς Μπέγκας

Κόνιτσας: Ανδρέας Παπασπύρου

Μετσόβου: Μαρία- Χριστίνα Αβέρωφ

Πωγωνίου: Κώστας Καψάλης

ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ

Άρτας: Χριστόφορος Σιαφάκας

Γ. Καραισκάκη: Περικλής Μίγδος

Κεντρικών Τζουμέρκων: Χρήστος Χασιάκος

Νικολάου Σκουφά: Κώστας Παπασιώζος

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ηγουμενίτσας: Παναγιώτης Νταής

Σουλίου: Αθανάσιος Ντάνης

Φιλιατών: Βασίλης Τζίγκος

ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Ζηρού: Γιώργος Ζυγούρης

Πάργας: Νίκος Ζαχαριάς

Πρέβεζας: Νίκος Γεωργάκος

 

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares