Έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης τον Δεκέμβριο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην ανακοίνωση ενός πακέτου ενίσχυσης ύψους 350 εκατ. ευρώ στους πιο ευάλωτους τον Δεκέμβριο προχώρησε το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ θα δοθεί επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης σε νοικοκυριά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

«Στους δικαιούχους του επιδόματος τέκνων του ΟΠΕΚΑ θα έχουμε αύξηση 150 ευρώ σε όλα τα επιδόματα π.χ. ένα ζευγάρι με δύο παιδιά θα έπαιρνε 140 ευρώ και τον Δεκέμβριο θα πάρει 350 ευρώ. Θα ενισχύσουμε με 200 ευρώ συμπολίτες μας με αναπηρία που παίρνουν επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ . Θα στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που παίρνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και τέλος  θα ενισχύσουμε με 150 ευρώ και τους χαμηλοσυνταξιούχους που δεν είχαν προσωπική διαφορά  και αυτό θα αφορά και τους ανασφάλιστους υπερήλικες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, στο ότι «δεν θα κάνουμε πίσω στη φιλοσοφία της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών», άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυξήσεων στις αποζημιώσεις για τις εφημερίες των γιατρών στα νοσοκομεία, διεμήνυσε ότι το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων θα προχωρήσει, ξεκαθάρισε ότι «δεν συζητούμε εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και δικαιωμάτων που εκπορεύουν από την κυριαρχία» ενώ όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη σημείωσε ότι δημιουργεί ερωτήματα ο εναγκαλισμός του με τα πιο τοξικά στοιχεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares