Η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Σεραπίωνος

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Με ιδιαίτερες τιμές και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Νοεμβρίου η υποδοχή και η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Σεραπίωνος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας ως Τοποτηρητής  παρέδωσε την ποιμαντορική ράβδο στο νέο Ποιμενάρχη κ. Σεραπίωνα ενώ στρατιωτικό τμήμα του απέδωσε τιμές.

Στην είσοδο της πλατείας του Αγίου Δονάτου τον  υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης ο οποίος καλωσόρισε το νέο Ποιμενάρχη με θερμό λόγο εκ μέρους του λαού της Μητροπολιτικής Επαρχίας.

¨Σεβασμιότατε, η πόλη μας, από σήμερα και δική σας πόλη, γιορτάζει την άφιξη σας την οποία με δικαιολογημένο ενθουσιασμό σας το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της υποδέχεται, στην συνέχιση της ενότητας της αλληλεγγύης και της φιλανθρωπίας. Πλέον είστε μαζί μας και περιμένουμε να αγκαλιάσετε με πατρική αγάπη το ποίμνιό σας και να μας προστατεύσετε, φροντίζοντας για την πνευματική ανύψωση της κοινωνίας και την τόνωση του ηθικού μας φρονήματος. Σεβασμιότατε εσείς είστε πλέον ο Επίσκοπος μας, ο εκκλησιαστικός και πνευματικός μας πατέρας. Σας υποδεχόμαστε με τιμή και χαρά και σας ευχόμαστε καλή ποιμαντορία με την βοήθεια του Θεού ¨ ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σουλίου.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβ. Μητροπολίτης Παραμυθίας κ. Σεραπίων ευχαρίστησε τον ευλογημένο λαό της Μητροπόλεως και τον Δήμαρχο για την θερμή υποδοχή, τονίζοντας χαρακτηριστικά: ¨Παρέχω την διαβεβαίωση ότι έρχομαι πλήρεις αισθημάτων αγάπης και πατρικής στοργής με την επιθυμία να αγωνιστώ με καιομένη καρδία αναλώνοντας κάθε ικμάδα μου σωματική και πνευματική υπέρ της ειρήνης της ενότητας και της προόδου της εκκλησίας και του φιλοτίμου λαού μας¨.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δονάτου όπου ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης ανέγνωσε από άμβωνος την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα περί εκλογής, αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου Μητροπολίτου.

Ακολούθησε η τελετή της Ενθρονίσεως, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωάννινων κ. Μάξιμου ως εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Οικ. Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου ενώ συμμετείχε πλειάδα ιεραρχών μεταξύ των οποίων οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες, Κονίτσης κ. Ανδρέας,  Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Κερκύρας κ. Νεκτάριος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Ν. Κρήνης κ. Ιουστίνος, Σταγών κ. Θεόκλητος, Σισανίου κ. Αθανάσιος.

Συμμετείχαν επίσης Πρωτοσύγκελλοι Ιερών Μητροπόλεων, Ηγούμενοι Ιερών Μονών, οι Αρχιερατικοί  Επίτροποι και οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και πολλών άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ηΥπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη .

Στην Τελετή παρέστησαν, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφεριάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, οι απερχόμενοι Δήμαρχοι Σουλίου, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, Γιάννης Καράγιαννης, Γιάννης Λώλος και Σπύρος Παππάς αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Σουλίου, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, Αθανάσιος  Ντάνης, Παναγιώτης Νταής και Βασίλης Τσίγκος αντίστοιχα,  η Προέδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι τοπικών αρχών,φορέων και οργανισμών της περιοχής,

Στον ενθρονιστήριο λόγο του ο νέος Μητροπολίτης τόνισε την ανάγκη για μια πνευματική πορεία, που θα διαμορφώνει κατεύθυνση και προοπτική αγάπης και ευσέβειας και  με καλά  έργα θα δοξάζεται η Ορθόδοξη πίστη. Διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και έστειλε μήνυμα ενότητας και αγάπης προς όλους, καλώντας τις τοπικές αρχές και το λαό σε στενή συνεργασία για την ανάπτυξη και την πρόοδο της τοπικής Εκκλησίας και της κοινωνίας.

Σεραπίωνος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας, πολλά τα έτη.

Άξιος!

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares