Πρόβλημα με τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Ηγουμενίτσας

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μείζον πρόβλημα προκύπτει με την στέγαση των Λυκειακών τάξεων του Μουσικού Ηγουμενίτσας, πρόβλημα που θα βρει μπροστά της η νέα Δημοτική Αρχή και θα κληθεί να βρει ουσιαστική λύση.

Από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έγινε πρόταση για την ίδρυση κατά τη νέα σχολική χρονιά της πρώτης Λυκειακής Τάξης για την οποία έπρεπε να γνωμοδοτήσει ο Δήμος.

Και κατά την συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου προέκυψε ότι οι υφιστάμενες κτιριακές υποδομές που φιλοξενούν το Μουσικό Γυμνάσιο δεν επαρκούν για την ανάπτυξη του Μουσικού Σχολείου.

Το Μουσικό Γυμνάσιο που ιδρύθηκε μετά από αίτημα του Δήμου πριν από μία τριετία λειτουργεί στη Μαζαρακιά και έχει σήμερα 69 συνολικά μαθητές.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος πρότεινε οι Λυκειακές τάξεις να λειτουργήσουν στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου- Λυκείου Μαργαριτίου αγνοώντας όμως ότι εκ του νόμου τα Μουσικά Γυμνάσια- Λύκεια πρέπει να λειτουργούν στο ίδιο συγκρότημα και υπό την ίδια διεύθυνση.

Μπροστά στο κτιριακό αδιέξοδο ο Δήμος συμφώνησε με την ίδρυση της Λυκειακής τάξης αφού κάθε άλλη απόφαση θα έβαζε πρόωρα και απροσδόκητα τέλος στο Μουσικό Γυμνάσιο και απομένει πλέον τους επόμενους μήνες να ληφθεί απόφαση για την στέγαση.

Στην περίπτωση που αποφασιστεί και η μεταφορά του Γυμνασίου σε άλλο κτίριο τότε θα απαιτηθεί και νέο ΦΕΚ για την αλλαγή της έδρας του.

 

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares