Μαθητικό-Καλλιτεχνικό φεστιβάλ στην Ηγουμενίτσα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση -Τοπικοί Σύνδεσμοι Θεσπρωτίας σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διοργανώνουν Νεανικό – Μαθητικό Φεστιβάλ με τίτλο “Μαζί!”, στην ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, τον Δήμο Ηγουμενίτσας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.
 
Το Φεστιβάλ “Μαζί” 2024 περιλαμβάνει
α) παρουσιάσεις εργασιών των σχολείων και δρώμενα,
β) βιωματικά εργαστήρια για παιδιά
 
Παίρνουν μέρος τα σχολεία & φορείς:
1ο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς
2ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας
3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας
4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας
2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας
3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας
2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας
ΕΠΑΛ Παραμυθιάς
ΕΝΕΕΓΥ-Λ Ηγουμενίτσας
Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων Ηγουμενίτσας (ICSD)
 
Το Μαθητικό Φεστιβάλ – Ημέρα Δράσης 2024 πραγματοποιείται στη Θεσπρωτία για έβδομη χρονιά με τη συμμετοχή σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;» καθώς και άλλων ομάδων που έχουν δουλέψει πάνω στις ίδιες θεματικές. Όπως κάθε χρόνο, ένα δίκτυο σχολείων, δημιουργήθηκε στην αρχή του σχολικού έτους με στόχο να δουλέψουν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας πάνω σε θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή του διαφορετικού σε όλες του τις μορφές. Τα παιδιά εργάζονται πάνω στην ενσυναίσθηση, την αποδοχή του άλλου, την κατανόηση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών για όλους. Χρησιμοποιούνται θεατρικές τεχνικές, βιωματικά εργαστήρια, διδακτικές επισκέψεις, συζητήσεις, αγώνες λόγων, δημιουργική γραφή, βιντεοσκόπηση κ.ά. Ταυτόχρονα, κατά το ίδιο διάστημα οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε τακτικές επιμορφωτικές συντονιστικές και ενημερωτικές συναντήσεις ώστε να υπάρχει κοινή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη. Η αποκορύφωση αυτής της διαδικασίας είναι η συνάντηση όλων σε ένα μεγάλο φεστιβάλ στο τέλος του σχολικού έτους, το οποίο με τη στήριξη μεγάλου αριθμού φορέων της πόλης, έχει στόχο τη διάχυση της δουλειάς αυτής τόσο στη σχολική όσο και στην ευρύτερη κοινότητα.
 

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares