Το ΚΚΕ (Μ-Λ) Παραμυθιάς για τα προβλήματα στην υδροδότηση σε κοινότητες του Δήμου Σουλίου

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Για πάνω από 2 μέρες έμειναν χωρίς νερό 4 χωριά του Δήμου μας (Ξηρόλοφος, Ραχούλι, Κυρά Παναγιά, Καρβουνάρι) έπειτα από βλάβη (;) στο δίκτυο ύδρευσης. Περίπου 800 κάτοικοι, στην πλειοψηφία τους υπερήλικες, δεινοπάθησαν όπως είναι λογικό μέσα στη μέση του καλοκαιριού καθώς οι 6άδες νερού που μοιράστηκαν από το Δήμο δεν θα μπορούσαν προφανώς να απαντήσουν στο πρόβλημα.

Δεν είναι άλλο ένα μεμονομένο περιστατικό και δεν γίνεται να αποδεχόμαστε διαρκώς πως … συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά. Είτε οι βλάβες αφορούν το δίκτυο ύδρευσης, είτε αφορούν το ρεύμα ΔΕΔΔΗΕ (η Παραμυθιά επίσης δεινοπαθεί), είτε αφορά το αρδευτικό (ΤΟΕΒ), ο παρονομαστής είναι κοινός.
Μας έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση, στην ερημοποίηση και θα μας παρατήσουν πλήρως! Πώς γίνεται να παραδέχονται όλοι (Κυβέρνηση-Περιφέρεια-Δήμος) ότι τα δίκτυο είναι σε κατάσταση διάλυσης και ταυτόχρονα να πετάει ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών που του αναλογεί; Είναι ΟΛΟΙ τους συνυπεύθυνοι. Οι πολιτικές που εφαρμόζουν και υποστηρίζουν μας οδηγούν στο να γίνονται αυτά τα περιστατικά καθημερινότητα.

Και από πάνω προκαλούν! Κάλεσαν μάλιστα τους κατοίκους του Ραχουλίου και του Ξηρολόφου να ‘ρίξουν’ λίγο την κατανάλωση από την ύδρευση, να μην ποτίζουν με αυτό, γιατί δεν θα έχουν τα διπλανά χωριά και να περιμένουν την αποκατάσταση της βλάβης του αρδευτικού από βδομάδα! Κάποιοι κάτοικοι τους αποκαλούν άσχετους αλλά δεν είναι! Γνωρίζουν πολύ καλά πως ούτε τα ζώα, ούτε οι κήποι ούτε και οι καλλιέργειες μπορούν να περιμένουν. Πάνε όμως να φορτώσουν τις δικές τους ευθύνες στους πολίτες και στην ΄αλόγιστη χρήση΄.

Να φτιάξουν το δίκτυο, να μπαίνει όλο το χρόνο νερό Τ.Ο.Ε.Β. και να αφήσουν τα Κυβερνητικά αφηγήματα περί ατομικής ευθύνης!

Υ.Γ. Ο ‘εθελοντισμός’ της προηγούμενης περιόδου και ο ‘εθελοντισμός’ όταν τρέχουν να φτιάξουν τις βλάβες, απέδειξαν ότι έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα από το λεγόμενο καλό του τόπου… Βάζουν με τον τρόπο αυτό πλάτη στο να συνεχίσει το Κράτος να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια από τις ‘ευθύνες’ του απέναντι στο λαό. Μόνη απάντηση είναι ο αγώνας και η οργάνωση των συγχωριανών για να μπορούμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα!

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares