ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τελευταία νέα

Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ,
Το πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, αποτέλεσε ομολογουμένως ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που έδωσε πολύτιμη ρευστότητα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Τα αποτελέσματα όμως της τελευταίας πρόσκλησης (5η), δεν εμφάνισαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τον επιχειρηματικό κόσμο.
Το 40% των επιχειρήσεων αποκλείστηκε, ενώ για αυτές που εντάσσονται, με μέση επιστρεπτέα προκαταβολή τα 4.900€, αναμένεται να εισπράξουν (οι περισσότερες επιχειρήσεις) από 2.000€ έως 4.000€, την στιγμή που οι πάγιες ανάγκες των πιο μικρών επιχειρήσεων, ξεπερνούν τις 3.000€ κάθε μήνα. Πολύ σημαντικό σημείο, που πρέπει να ληφθεί υπόψη σας, είναι ότι πέραν των αναγκών των επιχειρήσεων τους, μέριμνα όλων των επαγγελματιών είναι και η συντήρηση των οικογενειών τους.
Δυστυχώς, η πραγματικότητα που αναγκαζόμαστε, οι επαγγελματίες όλων των κλάδων, να αντιμετωπίσουμε καθημερινά, είναι ΤΡΑΓΙΚΗ. Η απώλεια του τζίρου για όλες τις επιχειρήσεις, είναι αδύνατον να αντικατασταθεί, αλλά και η μείωσή του για όσες επιχειρήσεις αποφασίστηκε να λειτουργήσουν έστω και τμηματικά το τελευταίο διάστημα, είναι τεράστια.
Τα χρηματοδοτικά εργαλεία καλύπτουν ένα ελάχιστο μέρος των απωλειών μας, δεν επαρκούν για την συντήρηση των οικογενειών μας, και δεν περιορίζουν την συσσώρευση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, που απειλούν ακόμα και τις πιο υγιείς επιχειρήσεις.
Η μικρομεσαία ιδιωτική πρωτοβουλία βρίσκεται πλέον στην «εντατική», και οι απώλειες αυξάνονται καθημερινά! Η εμφάνιση φαινομένου μαζικού κλεισίματος επιχειρήσεων, είναι δυστυχώς μέρα με την ημέρα όλο και πιο πιθανή, και δεν υπάρχει ορατό ενδεχόμενο εξόδου από αυτή την κατάσταση με ημίμετρα και προγράμματα «ασπιρίνες».
Η πραγματικότητα απαιτεί την άμεση λήψη απόφασης Προγράμματος Χρηματοδότησης πάγιων λειτουργικών δαπανών όλων των κλάδων της οικονομίας που πλήττονται, αν θέλουμε να μιλάμε και αύριο για επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ                                                                                                                                                                                                                                                                  Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Αλέξανδρος Πάσχος

Πέτρος Ζουμπούλης
Διοικ. Προϊστάμενος ΕΒΕΘ

                                                                                      

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares