ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 13.000 ΕΩΣ ΚΑΙ 160.000 ΕΥΡΩ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τελευταία νέα

Πράσινο φως άναψε για 520 επενδυτικά σχέδια που θα «μοιραστούν» επιδοτήσεις σχεδόν 38,5 εκατ. ευρώ, μέσω προγράμματος για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις: Όσες «προκρίθηκαν» σε αυτή την «φουρνιά» εξασφάλισαν ποσά από 13.000 έως και 160.000 ευρώ. Το «μωσαϊκό» των επιχειρήσεων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το φάσμα της οικονομίας, όπως προκύπτει από τη σχετική λίστα.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Ιατρικά εργαστήρια, βιοτεχνίες πλεκτών, επιχειρήσεις με ζαχαρώδη προϊόντα, γκαραζόπορτες, μηχανήματα κεραμοποιίας, εταιρείες παραγωγής και εμπορίας πετρελαιοειδών, ΚΤΕΟ είναι μεταξύ των 520 που κατέθεσαν τα επενδυτικά τους σχέδια και πήραν το «πράσινο φως» για να λάβουν ενισχύσεις: Τα χρήματα ως επί το πλείστον θα πάνε σε εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού τους, σε εξαγωγικές δραστηριότητες και στην πιστοποίηση των προϊόντων τους ή/και των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

Τα ποσοστά της επιδότησης

Οι ενισχύσεις έρχονται μέσω του προγράμματος «Eργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων»: Μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις κατάφεραν να χρηματοδοτήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια σε ποσοστά που «παίζουν» μεταξύ 50% μέχρι και 65% του κόστους, ανάλογα με τις εξαγωγικές επιδόσεις της κάθε επιχείρησης. Για να μπορέσουν να ενταχθούν όμως στο συγκεκριμένο πρόγραμμα βασική προϋπόθεση ήταν το ύψος της προτεινόμενης επένδυσης να ήταν ίσο ή μεγαλύτερο των 20.000 ευρώ.

Ποιοι τομείς μπορούσαν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα;

Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων
Ενέργεια
Εφοδιαστική Αλυσίδα
Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ)
Περιβάλλον
Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ)
Υγεία
Υλικά – Κατασκευές.
Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares