ΕΙΣΦΟΡΕΣ: ΈΡΧΕΤΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ – ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥΣ – ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τελευταία νέα

Ανακουφιστικά μέτρα για τους ασφαλισμένους που δημιούργησαν χρέη λόγω της υγειονομικής κρίσης βγάζει από τη φαρέτρα του το υπουργείο Εργασίας. Το μπαράζ υποχρεωτικών λουκέτων στην αγορά έχει φέρει τεκτονικές αλλαγές στην αγορά, ενώ έχει προκαλέσει “τρικυμία” στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς εκτιμάται ότι τα χρέη που… φορτώθηκε ο ΕΦΚΑ το προηγούμενο έτος προσεγγίζουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα έσοδα από εισφορές μισθωτών τα οποία πέρυσι γκρεμίστηκαν λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, αντίστοιχο πρόβλημα παρατηρήθηκε και στα έσοδα από εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι το περασμένο έτος δεν κατάφεραν να μείνουν συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις τους προς το υπερταμείο ασφάλισης.

Θέλοντας να δώσει διέξοδο σε αυτές τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia.gr το ενδεχόμενο να μεταθέσει τον χρόνο αποπληρωμής των εισφορών που “δημιουργήθηκαν” τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο του 2020.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares